perjantai 3. huhtikuuta 2020

Kertaus vuosikymmenen punaisimmasta kuukaudesta

Sijoituspäiväkirja

Maaliskuu 2020

Maaliskuun alussa lähdin liian nopeasti ostamaan osakkeita. En odottanut koronasta niin suurta shokkia kuin se on ollut ja jatkuvasti kehittymässä. Kuun alussa ostin aivan liian aikaisin Cargotecia, Kemiraa, Konecranesia ja Cityconia. Onneksi kaikkia vain pienen erän. Myin Rapalan, F-Securen ja Nokian osakkeet. Kuun lopussa tein lisäykset, moniin puolta alhaisemmalla hinnalla, Konecranesiin, Kemiraan ja Fortumiin.

Ostin ja myin osinkosalkussani Terveystalon osakkeet kolmeen kertaan. Oston tein kahdeksan euron alapuolelta ja myin hieman kahdeksan euron yläpuolella. Kaupat olivat pieni lohtu yleisesti laskevien kurssien vallitessa. Koetan jäädä Terveystalon omistajaksi, mutta en malttanut olla koettamatta hyötyä voimakkaasti heiluvista kursseista, vaikkei Terveystalo kaikkein volatiilein osake ollutkaan.

Kuun alkupuolella arvioin, että saan tänä vuonna osinkoja noin 7000 euron edestä. Kun monet yhtiöt ovat lopettaneet, leikanneet tai lykänneet osingonmaksuaan, en ole lainkaan varma, että osinkopotti yltää tähän summaan. En ole vielä analysoinut koronakuurin vaikutusta salkkuuni. Kaunis se ei kuitenkaan ole, ellei poliitikot pian hoksaa talouden ja terveyden kieroa yhteenkuuluvuutta. Talouden äkkipysäytys voi pian johtaa tilanteeseen, jossa joudumme tinkimään aivan perustarpeista: esimerkiksi elintarvikkeista, vedestä tai lämmöstä.

Kuun puolivälin tienoilta kurssit ovat menneet uudella alemmalla tasolla vaakasuuntaisesti heittelehtien. Uskon, että markkinat kokevat vielä yksi tai kaksi liikettä alaspäin. En kuitenkaan osaa ostaa osakkeita kerralla pohjalta, joten jatkan osakkeiden ostamista pienissä erissä. Maaliskuun puolivälin seurannassa osinkosalkkuni arvo laski 202 000 euroon edelliskuun 275 000 eurosta. Kokonaisvarallisuus laski myös 470 000 eurosta kahdeksankymmentätuhatta euroa alaspäin 390 000 euroon.

Kuinka aion toimia koronakriisissä, lue:
Unleash the cash - osa 1
Unleash the cash - lähtökohdat

***
Nyt on oiva hetki aloittaa osakesijoittaminen. Lue Vaurastumisen välineet.

1 kommentti:

  1. Moi, artikkelin ensimmäinen kappale kuulosti hyvin tutulta. Itsekin tuli osteltua liian aikaisin (mm. Harviaa ja QTtä). Eiköhän rauhallisilla positioiden lisäämisellä saada ostoja sisään hyvillä tuotto-odotuksilla, vaikka tällä hetkellä talouden tilanne vaikuttaa lievästi sanottuna heikolta..

    Yhdyn täysin näkemykseesi siitä, että markkina suuntaa vielä siksakkia alaspäin ja todennäköisesti lopullisia pohjia koronakriisin tiimoilta ei ole vielä nähty.

    Tsemppiä kevääseen ja lehmän hermoja osakeostoihin :D

    VastaaPoista