torstai 19. joulukuuta 2019

Varallisuus kasvoi 82k euroa

Rekisteröin osakesalkkuni ja varallisuuteni kehityksen aina jokaisen kuun viidestoista päivä. Näin voin jo raportoida varallisuuteni kehityksen vuonna 2019. Toivon, että osakkeet eivät niiaa viime vuoden tapaan vuoden viimeisinä viikkoina. Vuonna 2018 varallisuuteni kasvu kärsi pahasti kurssilaskun takia, mutta tänä vuonna puolestaan kurssinousu siivitti varallisuuteni

Viime vuosien tapaan, seuraavaksi suuntaa antava laskelma kuinka varallisuuteni kasvu jakaantui eri omaisuuslajeihin ja miten eri omaisuuslajien tuotto vaikutti varallisuuteni kasvuun:

Talletusten lisäys +10 000 €
Käteisen lisäys +6000 €
Osingot +6700 €
Arvon muutos  +38 000 €
Korkotulot +3000 €
Asunnot  0 €
Lainanlyhennykset +6800 €
Vaihtoehtoiset sijoitukset +12 000 €

Varallisuuden kasvu noin 82 000 €

Talletusten lisäys = uusi pääoma osakesalkkuun
Käteisen lisäys = käteisen lisäys talletustileille
Osingot = osingot osakesijoituksista 2019
Arvon muutos = osakkeiden arvonnousu 2019 vs. 2018
Korkotulot = korot tai osingot vaihtoehtoisista sijoituksista (S-osuudet, vertaislainaus, muut korkotulot)
Asunnot = oma pääoma uuteen sijoitusasuntoon
Lainanlyhennykset = lainanlyhennykset omistusasunnosta ja sijoitusasunnoista
Vaihtoehtoiset sijoitukset = sijoitukset osakemarkkinoiden ulkopuolelle

Varallisuuden kehitys

Vuonna 2019 varallisuuteni ylsi 440 000 euroon. Tavoitteeksi olin asettanut 390 000 euroa. Edellisvuonna varallisuuteni oli 360 000 euroa. Osakemarkkinoiden noususta johtuen varallisuuteni kasvu lähes kaksinkertaistua edellisvuosien kasvuun nähden. Vuonna 2019 varallisuuden kasvua tuki edellisvuoden tapaan osingot, lainanlyhennykset sekä tekemäni vaihtoehtoiset sijoitukset, joka sai uutta pääomaa sijoituksella kotimaiseen kiinteistörahastoon. Lopetin talletukset osakesalkkuuni toistaiseksi periaatteella ja sen toimenpiteen takia minulla on viisitonnia enemmän käteistä pienikorkoisella talletustilillä.

Varallisuuteni kehityksessä ei näy taloyhtiölainani, jonka maksoin pois kokonaisuudessaan keväällä. Olin säästänyt rahat sivuun rekisteröimättä niitä varallisuuteeni. Nyt vapautunut kassavirta, noin 40 euroa kuukaudessa, lisää mahdollisuuksiani sijoittaa kuukausittain hieman enemmän. Taseessani ei ole enää muuta velkaa kuin asunto- ja sijoitusasuntolainaa. Olen maksanut omistamistani kolmesta ja puolesta asunnoista 40 prosenttia.

Vuoden lopussa varallisuuteni jakauma oli seuraava: osakkeet 58 %, asunnot 25 %, vaihtoehtoiset sijoitukset 15 % ja käteinen 2 %. Viime vuoteen nähden, johtuen pitkälti osakkeiden hintojen noususta, asuntojen suhteelliset osuus laski. Vaihtoehtoisten ja käteisen suhteellinen osuus kasvoi molemmilla yhdellä prosenttiyksiköllä. Varallisuuteeni en laske mukaan hätärahastoani (noin 25 000 euroa), vuokra-asuntojen tuottamaa ylijäämää (noin 13 000 euroa) enkä perintönä saamiani varoja.

***
Aloita vaurastumisesi lukemalla Vaurastumisen välineet.

4 kommenttia:

 1. Mielenkiintoista noi eurot, mitä et laske varallisuuteen. Mikä se logiikka tuossa on, että vararahasto ja perityt rahat ei laskeudu varallisuuteesi? Iltalehden kommenttipalsta varmasti arvostaisi paljon tätä, mutta mietin mitä oma logiikkasi tässä on kun sinun eurojasi ne kaikki kuitenkin ovat?

  Onnea hienosti menneestä vuodesta! Itse pitää odottaa vielä 12 päivää, että pääsee luvut laskemaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Moi, aiheellisia kysymyksiä. Hätärahastoa en laske mukaan, koska se on ajateltu kulutusta varten. Toki saatan sen myös osakemarkkinoille läväyttää, jos sopiva tilanne tulee. Vuokra-asuntojen vuokrien ylijäämä on ajateltu väistämättömien remonttien rahoittamiseen ja perintöä seuraan ja sijoitan erillään kaikesta muusta. Siitä noin 30 % on käteisenä, mutta loput olen saanut sijoittamalla mukavasti kasvamaan myös.

   Poista
 2. Todella kovia lukuja sinulla vaikka kaikki tulot eivät ole edes mukana laskelmissa. Erityisesti pääomatulojen monipuolisuus tuo turvaa pörssin heiluntaa ja asuntojen hintojen muutoksia vastaan.

  Oma sijoitusvarallisuuden kasvu oli kuluvan vuoden aikana vain 27k€, tosin yhtenä tekijänä oli uuden sijoitusasunnon hinnan kirjaaminen 10% hankintahintaa pienemmäksi (-11k€). Suurempi ongelma on että asunnoissa on kiinni 94% varallisuudesta ja osakkeissa vain 6%.

  Tulevaisuudessa on ajatuksena ostaa vain yksi asunto lisää omaksi kodiksi ja tämän jälkeen palkka siirtyy kokonaisuudessaan osakkeisiin. Tässä kohdassa asunnoissa on kiinni jo noin miljoona euroa, mikä onkin ollut tavoitteeni taloudellisen riippumattomuuden saavuttamiseksi.

  Itselläni kääntyi takki perhevapaiden aikana, kun tarkoituksenani oli siirtyä jo nyt vapaaherraksi mutta yllättäen minulle tarjottiin kiinnostavaa työtehtävää. Päätin jatkaa työntekoa ehkä kaksi vuotta ja tienata noin 80-90k€ ansioita vuodessa. Tämän jälkeen siirryn osittaiselle hoitovapaalle tehden 2 vuoroa/viikko tienaten edelleen noin 50k€ vuodessa. Hyvän palkan ongelmana on kyky irroittautua siitä...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Korkea palkka aiheuttaa suurta riippuvuutta.

   Poista