perjantai 17. kesäkuuta 2016

Tällä tahdilla säästin 100 000 € osakkeisiin

Kesäkuussa talletukset osakesalkkuuni ylittivät 100 000 euron rajapyykin. Tavoitteenani on säästää osakkeisiin 1000 euroa kuukaudessa. Viime vuosina olen kuitenkin pyrkinyt säästämään hivenen enemmän peitotakseni inflaation, kaupankäyntikulujen ja epäonnistuneiden sijoitusten negatiivista vaikutusta. Mitä enemmän säästän kuukausittain sitä nopeammin osinkotuloni kohenevat.

Olen automatisoinut talletukset osakesalkkuuni niin, että siirrän heti palkanmaksun jälkeisenä päivänä tavoittelemani summan arvo-osuustilille. Kuten henkilökohtaisen taloudenhallinnan oppaissa kirjoitetaan, säästän aina ensin itselleni ja kulutan vasta sitten. Lisäksi pyrin säästämään valtaosan epäsäännöllisistä tuloista, kuten päivärahoista, kilometrikorvauksista tai lomarahoista.

Talletukset osakesalkkuuni ovat jakautuneet vuosittain seuraavasti:
2007: 1000 €
2008: 9000 €
2009: 5400 €
2010: 11 800 €
2011: 11 850 €
2012: 14 700 €
2013: 11 850 €
2014: 14 000 €
2015: 13 000 €
2016: 7400 € (15.6.)

Keskimääräiseksi säästösummaksi tulee 970 euroa kuukaudessa. Keskiarvoa painaa alas muutamat opsikeluvuodet projektin alussa. Vuonna 2010 aloitin työelämässä täysipainoisesti. Voimakkaan säästämisen ovat pitkälti mahdollistaneet säästämisen yhtälön komponentit: pidättäytyminen, tyytyminen ja vertailu. Vaikka ansaitsen tänä päivänä huomattavasti enemmän kuin projektini alkuvaiheessa, kykenin 7-8 vuottakin sitten saamaan kasaan 1000 euroa kuukaudessa. Tuolloin osakesäästäminen olikin lähes ainoa säästökohteeni.

Vaikka seuraan säästämistäni, tärkeimmät merkkipaaluni ovat tärkeysjärjestyksessä absoluuttinen osinkokertymä, omaisuuden ja osakesalkun kehitys sekä muiden vaurastumisen vauhtipyörien kehitys. Henkilökohtainen talouteni onkin talletusten lisäksi ylittänyt rajapyykkejä usealla muullakin merkkipaalulla mitattuna.Salkun arvo yltää 150 000 euroon

Sadantuhannen euron säästäminen (osakesalkkuun) vei siis 8 vuotta. Osakkeiden arvonnousu ja osingot vauhdittivat matkaa 100 000 euron osakesalkkuun muutamalla vuodella. Salkkuni arvo ylitti kuusinumeroisen lukeman toukokuussa 2014. Tällä hetkellä salkun arvo liikkuu täpärästi 150 000 euron yläpuolella. Salkkuni on siis tuottanut yli 50 prosenttia.

Vuodesta 2008 osinkoja on kertynyt yhteensä lähes 17 000 euroa. Päätavoitteeni on yltää 1000 euron kuukausittaisiin osinkotuloihin. Tänä vuonna olen saavuttamassa noin 370-380 euron osinkotulot kuukaudessa. Olen siis saavuttanut lähes 40 % tavoitteestani.

Kuten ylhäällä blogin johdannossa kirjoitan, olen sittemmin tulojen kohentumisen myötä pyrkinyt aktiivisesti laajentumaan osakesijoittamisen ulkopuolelle: pienetääkseni riippuvuutta osakemarkkinoiden kehityksestä ja hyödyntääkseni velkavipua vaurastumisen vauhdittamiseksi.

Omaisuuden arvo ylittää 250 000 euroa

Osakesalkun hyvän kehityksen myötä kokonaisvarallisuuteni arvo on kivunnut myös vauhdilla. Osakesalkun lisäksi kahteen asuntoon on sitoutunut varallisuutta 7000-8000 euroa vuodessa lainalyhennysten seurauksena. Koska uuden sijoitusasunnon hankinta on viivästynyt, olen laittanut rahaa voimakkaasti vaihtoehtoisiin sijoituksiin. Tämän ja viime vuoden aikana yhteensä noin 12 000 euroa. Käteistä minulla on yli 10 prosenttia kokonaisvarallisuudestani. Olen kuitenkin juuri löytänyt niille kohteen, josta kirjoitan pian tarkemmin.

***

Seuraa tarinaa myös Facebookissa!

12 kommenttia:

 1. Loistavaa pitkäjänteistä säässtämistä ja sijoittamista! Harvalle tulee mieleen, että on oikeasti mahdollista palkkatöistä säästää kymmenessä vuodessa sata tonnia.

  VastaaPoista
 2. Upea saavutus! Voin vain ihailla näin pitkäjänteistä ja määrätietoista säästämistä. :) On mukavaa kuulla, että osakkeesi ovat kasvaneet noin räjähdysmäisesti ja niiden osinkotuotto on jo tuolla tasolla. 300€ ylimääräistä käteen kuukaudessa turvaisi elämää jo ihmeesti, vaikka muut tulonlähteet ehtyisivätkin.

  Jään mielenkiinnolla odottamaan kertomuksellesi jatkoa!

  T: Ananas
  Yksinhuoltajan selviytymisiopas

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Kuten sanoit, osinkotulot ja osakesalkku tuovat mukavasti turvallisuuden tunnetta: raha-asiat eivät juuri huoleta.

   Poista
 3. Hmm olisiko sijoituskohteesi Twino? :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vaikka olenkin vilkaissut, ei ole. :)

   Poista
  2. Jos sopii jatkaa arvuuttelua niin olisiko sitten mintos.com ja siellä mogon 13.5% buyback takuulla varustetut autolainat?

   Poista
  3. Ei ole, mutta täytyypä tutkia tuo. Kiitos vihjeestä.

   Kirjoittelen uudesta sijoituksesta heti, kun saan sen päätökseen. Mistään valtaisasta uutisesta ei kuitenkaan ole kyse. :)

   Poista
 4. Kunnioitettava eteneminen ja strategian noudattaminen. Nostan hattua ja toivotan menestyksekästä jatkoa! Itse olen tuon polun alkumetreillä, joten tällaisen lukeminen vain vahvistaa omia ajatuksia asiasta.

  t. Osinkokone.com

  VastaaPoista
 5. Anonyymi7.1.17

  Onnittelut saavutuksista ja kiitos hyvästä blogista! On vierähtänyt jo kaksi tuntia lukiessani. :D Itse aloitin sijoittamisen ja säästämisen tasan vuosi sitten, kun sain opinnot päätökseen ja pääsin työelämään. Tällä hetkellä ikää 23v ja tarkoitus olisi päästä sinun kanssa samaan tavoitteeseen 20v sisällä jolloin asuntolainakin on pois maksettu. Olen sijoittanut osakkeisiin ja yksityisten vertaislainoihin ja nyt otan uudeksi kohteeksi Fundu palvelun. Tavoitteeni on sijoittaa 10-12te vuodessa ja saada vähintään 8% tuoton. Mielenkiinnosta haluaisin tietää kuinka monta prosenttia ensimmäisen 5 vuoden aikana kuukausituloistasi sijoitit. En ole ennen blogeja pahemmin seuraillut, mutta tätä tulee kyllä tulevaisuudessa seurailtua! Toivotan menestyksekästä uutta vuotta 2017

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Moi, kiitos kommentista ja seuraamisesta. Ja onnittelut hyvästä päätöksesta aloittaa sijoittaminen.

   Harmikseni en ole koskaan pitänyt kirjaa menoistani ja tuloistani. Olen aina ollut säästäväinen, joten en ole kokenut sitä tarpeelliseksi.

   Ensimmäisen viiden vuoden aikana opiskelujen päättymisen jälkeen nettotuloni nousivat 1000 eurosta aina 3000 euroon asti. Työskentelin ensin ulkomailla Itä-Euroopassa ja palasin takaisin Suomeen. Onnistuin olemaan oikeassa paikassa oikeaan aikaan. Sittemmin tuloni ovat jatkaneet hienoista kasvua.

   Olen siis säästänyt 20-70 % tuloistani. Jopa tienatessani tonnin kuussa. Aloitettuani työt Suomessa olen säästänyt 1000 euroa osakkeisiin. Jos rahaa on jäänyt enemmän ylitse, olen sijoittanut sen muihin omaisuuslajeihin.

   Säästämisaste vaurastumisessa on hyvä, mutta vaikea mittari, tulisiko esimerkiksi asuntolainan lyhennykset laskea säästämiseksi?

   Kuten kirjoitat, keskity euroihin. Silloin varmasti tulet myös paremmin pohtimaan sitä, kuinka kasvattaa tuloja.

   Poista
 6. kai sitä pystyy työssä käyvä ihminen säästämään jos ei ole perhettä. näin perheellisenä jo 10% saaminen säästöön / kk on mielestäni hyvä saavutus.

  VastaaPoista
 7. Valintojen maailma. Minulla ei ole lapsia, mutta vastaavasti perheessä kuluja on jalamassa kaksi aikuista ja veronmaksajat jakavat perheellisille lapsilisiä. Tilanne on mielestäni aika tasainen lähtökohtaisesti. Jos ei pidä menopuolesta huolta niin olet varmasti oikeassa, saahan sitä rahaa menemään, sinkkunakin.

  VastaaPoista