torstai 28. elokuuta 2014

Sijoitus osuuskaupan jäsenyyksiin

Vaurastumisen vauhtipyörät

Aiemmin listasin yhdeksi loppuvuoden toimenpiteekseni sijoittamisen S-ryhmän osuuskauppojen jäsenyyksiin. Vihdoin viime viikonloppuna  marssin  S-Pankkiin talletettuani samassa pankissa olevalle tililleni käteistä, vaikka osuusmaksun olisi voinut maksaa myös pankkikortilla.

Vuoronappipainikkeen äärellä epäröin hetken. Mitä virkailija mahtaisi ajattella? Sormi napille ja askeleet tiskille. Kerrottuani käyntini syyn virkailija huikkasi kollegalleen, että "mulla menee tässä hetki". Nielin hymyni. Virkailija kysyi minkä osuuskaupan jäsenyyksiin haluaisin sijoittaa? Ryhdyin luettelemaan osuuskauppojen nimiä koronmaksajien kärkipäästä. Jokaisen jäsenyyden osalta allekirjoitettiin sopimukset.

Parinkymmenen minuutin päästä päästyämme listallani loppuun kiitin ja pyysin anteeksi. "Eipä mitään. Tämä on meille tuttua hommaa", virkailija vastasi. Moni muu on siis tehnyt tämän sijoituksen paljon aikaisemmin, siispä listaankin muutamien blogien vinkit ja ohjeet toimenpiteen suorittamiseksi:
Fyysikon osingot 06/2014: S-ryhmän osuusmaksujen korot
Finanssihai 06/2013: S-osuuskauppojen jäsenyyksien hankinta ja niistä saatava hyöty
Lääkärin resepti 09/2012: Osto salkkuni ytimeen
Osinkotulot - 1000 euroa kuukaudessa 12/2011: Turvallinen ja hyvä tuotto

Lisäksi Taloussanomat käsitteli asiaa kattavasti 26.6.2014.

Jotta välttyisin laittamasta rahojani satunnaisiin maksajiin, vertasin hivenen eri artikkeleiden listauksia osuuskauppojen maksamista koroista. Lopulta sijoitin Taloussanomien listaamaan yhdeksään eniten osuuspääoman korkoa maksavaan osuuskauppaan. HOK:n jäsenyys minulla oli hankittuna jo aikaisemmin. Yhteensä jäsenyyksiin minulla on siis kiinnitettynä 935 euroa.

Sijoituksen tavoitteena oli laajentaa kokonaisvarallisuuteni hajautusta, saavuttaa korkea ja tasainen tuotto sekä vähentää riippuvuttani osakemarkkinoista. Mikäli osuuskaupat pystyvät ylläpitämään korkean osuuspääoman koron suhteessa osuusmaksuun ja osuuspääoman korkojen verokohtelu säilyy nykyisellään, kannattanee myös muutamaan alhaisempaa korkoa maksavaan osuuskaupaan laittaa rahansa. Osuuskaupan jäsenyydenhän voi irtisanoa tai hankkia uusia.

***
Ensimmäinen Tarina vaurastumisesta -tuote saatavilla oluttuopin hinnalla! Katso verkkokaupasta ja hanki puolisollesi jollet itsellesi!

9 kommenttia:

 1. Anonyymi29.8.14

  Oletko suunnitellut miten käytät keväisin saapuvat osuusmaksut jotta korkoa korolle ilmiötä pääsisi tässäkin hyödyntämään? Siirrätkö rahat pois S-tililtä esim. osakesijoituksiin aina alkukesästä vai aiotko ostaa uusia S-osuuksia rahoilla, vaikka niiden tuotto onkin todennäköisesti heikompi kuin jo omistamiesi S-osuuksia?

  VastaaPoista
 2. Minä laitan osuusmaksut aina kun ne tulevat suoraan välittäjän tilille. Sitten käytän niitä kuten muitakin rahoja joita käytän ostoihin. Eli about kerran viikossa ostoksille.

  VastaaPoista
 3. Moi, kiitos kommenteista ja pahoittelut viivästyneestä vastauksesta. Valitettavasti muutto ulkomaille on vienyt niin voimia kuin aikaa, mutta siitä lisää myöhemmin. Yksi syy ostaa osuuskaupan osuuksia juuri nyt oli se, että ulkomailta ne olisi jäänyt hankkimatta.

  En ole vielä suunnitellut mitä teen osuuspääoman koroilla, mutta minulla on kuitenkin tili, jonne tilittyy esimerkiksi tuottoa.fi palvelun osingot. Tältä tililtä teen erilaisia sijoituksia, esimerkiksi tässä blogimerkinnässä mainittu, tai lisäsijoituksia osakkeisiin.

  Saatan myös ostaa heikompaa korkoa maksavien osuuskauppojen osuuksia, mikäli ne pitävät kiinni nykyisestä tasostaan. Eli ensi vuonna katsotaan, mitkä kohteet näyttävät lupaavimmalta sillä hetkellä.

  VastaaPoista
 4. Itsekin ostin vähän aika sitten näitä osuuksia. Itse otin tosin myös niitä huonommin maksavia, joten osuuksieni merkintähinta oli 1235€.

  Nyt näyttää siltä, että näiden verovapaus olisi poistumassa. Jatkossa on ilmeisesti sillä tavalla, että tuotosta 25% on veronalaista pääomatuloa ja 75% verovapaata tuloa, joten vero olisi 7,5%.

  Sen lisäksi, että näistä saa kohtalaisen tuoton, voi jäsenyyksistä hyötyä myös muuten. Esimerkiksi siskoni liityttyä minun kehotuksestani muutama kuukausi sitten jäseniksi näihin osuuskuntiin hän sai etukuponkeja, joista paras oli ilmainen yö Sokos Hotelsissa.

  VastaaPoista
 5. Näyttää valitettavasti ja uhkaavasti siltä, että verottaja ottaa osansa tästäkin herkusta vuonna 2015: http://www.veronmaksajat.fi/verotus2015/.

  VastaaPoista
 6. Anonyymi5.2.15

  Hei! Maksetaanko S-osuuksista korko ensimmäisen kerran vasta liittymistä seuraavana vuonna? Eli jos nyt ostaisin osuuksia, hyötyisin tästä rahallisesti vasta vuoden 2016 keväällä?

  VastaaPoista
 7. Juuri näin, osuudet on hankittava ennen vuodenvaihdetta saadakseen seuraavan vuoden osuuspääoman korot.

  VastaaPoista
 8. Anonyymi16.11.15

  tuleeko näistä jokaisesta oma etu-kortti

  VastaaPoista
 9. Ei pelkoa, ei tule. Tarkoituksenani oli hankkia huomenna vielä neljän muun osuuskaupan jäsenyys viime vuotisten lisäksi.

  VastaaPoista