lauantai 10. huhtikuuta 2021

Viisi helmeä blogistani

Olen kirjoittanut blogiini 470 kirjoitusta. Toinen toistaan parempia ja aika monta huonoakin. Blogi on ollut minulle tapa pureksia omia ajatuksia sijoittamisesta, kirjata matkani harrastelijasta täysipäiväiseksi sijoittajaksi ja toimia päiväkirjana lukuisille sijoituspäätöksille. Kevään helliessä suomalaisia lumisateella päätin hieman lueskella vanhoja kirjoituksiani. Koetin poimia blogistani viisi helmeä, jotkut vähemmälle huomiolle jääneitä, jotka voivat auttaa oman talouden hallinnassa ja sijoittamisessa.

Vaurastumisen resepti on yksinkertainen:

Näin vaurastut varmasti - 10 keinoa

Tässä kirjoituksessa vuodelta 2017 listaan ne keinot, jotka toteuttamalla vaurastuu varmasti. Kirjoitus on blogin kymmenen luetuimman kirjoituksen joukossa. Se ohjaa lukijan syvemmälle ajatuksiini siitä, kuinka omaa vaurastumista voi vauhdittaa. En ole aivan noudattanut omia ohjeitani. Olen varastoinut liikaa käteistä ja keskittynyt ajoittain liian moneen asiaan kerrallaan. 

Hyvässä sijoituksessa on vähän downsidea:

Pumppu- ja venttiiliyhtiö KSB

KSB oli ja on yhä arvosijoittajan märkä päiväuni. Kirjoitushetkellä yhtiöllä oli kassassa rahaa lähes yhtiön markkina-arvon verran. Tämä on se syy miksi nostan KSB:n parhaaksi ideaksi. Riski pääoman menetykselle oli siis erittäin alhainen eli sijoituksella oli siis erittäin korkea risk/reward suhde. Siksi minulla oli KSB:hen sijoitettuna suurimmillaan hieman alle 6-8 prosenttia salkustani, mutta minäkään en malttanut vaurastua ja pitää kaikkia osakkeita tähän päivään saakka, kun osake on 50 % kirjoitushetkeä korkeammalla. 

Kylmä totuus sijoittamisesta:

Rahan tekeminen rahalla on volyymibisnestä

Jos haluat elättää itsensä sijoittamisella tai sijoituksilla, on pääomaa oltava työssä paremman sanan puuttuessa riittävästi. Jos pääomaa on vähän, ei suuri prosentuaalinen tuotto riitä kattamaan elinkustannuksia. Kun pääoman määrä kasvaa, on suurten prosentuaalisten tuottojen saavuttaminen vaikeutuu useasta syystä. Siksi rahan tekemiseksi rahalla on volyymibisnestä. 

Jokainen sijoittaa omalla tavallaan:

Miksi omistan niin paljon eri osakkeita?

Menestyvän osakesijoittamisen taustalla on omaan tilanteeseen, tavoitteisiin ja taitoihin soveltuva sijoitusstrategia. Jokainen sijoittaa omalla tavallaan. Tässä kirjoituksessa avaan hieman syitä siihen miksi oma osakesalkkuni on varmasti ylihajautettu. Osakesalkkuni on tuottanut aikalailla markkinoiden mukaisen tuoton. Tarjoten samalla minulle osinkotuloja, joilla voin kattaa päivittäisiä kulujani vähentämättä omistuksiani yhtiöissä, joita haluan omistaa. Etsi ja määritä sinulle sopiva tapa, ei ole oikeaa tai väärää tapaa, vaikka toki tulokset vaihtelevat.

Katso sijoittamista liiketoimintana tai sivutyönä:

40 € sivutuloja kuukaudessa

Tämä on kirjoitus vuodelta 2015, mutta aina yhtä ajankohtainen. Se avaa sijoitusstrategiaani mutta etenkin sitä, kuinka näin sijoittamisen sijoitusurani alkupuolella. Kun sijoitin kuukausittain 1000 euroa osinkoja maksaviin yhtiöihin, tarkoitti se noin 40 euron kuukausittaista tulonlisäystä. Kun työ, sijoituskohteen valinta ja ostotoimeksianto, on tehty, osingot kilahtavat arvo-osuustilille vuodesta toiseen tekemättä mitään. Sijoituspiireistä löytyy vahvasti osinkojen vastainen sijoittajakunta, heidän argumentaatiotaan kannattaa kuunnella, mutta osinkojen huonot puolet eivät poista osinkojen hyviä puolia.

***
Haetko suuntaa sijoittamiseen? Lue Vaurastumisen välineet.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti