perjantai 5. huhtikuuta 2013

Kauhunhetkiä 15 minuutin viiveellä

Sijoituspäiväkirja


Toukokuu 2010

Huhtikuun lopussa ja toukokuun alussa markkinat hermoilivat. Huhtikuussa salkkuun ostetut amerikkalaiset osakkeet kääntyivät pakkaselle. Tilanne jatkui aina toukokuun loppuun saakka. Tätä kirjoitettaessa käynnissä oleva pieni dippi tarjoileekin melko houkuttelevan näköisiä ostopaikkoja.

Toukokuun alussa hankin salkkuun ExxonMobilia, joka markkinahermoilun vuoksi punoitti koko kuukauden. Dipin myötä melko huonoksi ajoitukseksi osoittautui sijoitus Phillip Morrisiin, jota olisin saanut 15 prosenttia huokeammin. PM oli osa myös toukokuussa tapahtunutta kertarysäystä, jossa amerikkalaisindeksit laskivat hetkellisesti 6-8 prosenttia. PM:n osake oli hetkellisesti 90 prosentin alamäessä. Pääsin kauhulla seuraamaan tätä 15 minuutin viiveellä ollessani sattumalta tarkastelemassa sijoituksia Nordnetissä. Onnekseni liukumäki oikeni hyvin pian ja spekulaatio äkkinäisen laskun syystä kävi vilkaana viestimissä seuraavana päivänä.

Toukokuun lopulla ostin salkkuun L&T:tä, joka oli laskenut viiden vuoden takaiselle kurssitasolleen. Tähän aikaan verrattuna yhtiön liikevaihto ja tulos ovat kasvaneet huomattavasti. Lisäksi yhtiö on vakaa osingonmaksaja kasvollisine omistajineen ja sillä on toimivantuntuinen bisnesportfolio ja strategia. Hallittu laajeneminen lähimarkkinoille vähentää riippuvuutta kotimarkkinoista. Panostukset uudistuviin energianlähteisiin ja kierrätykseen tekevät yhtiöstä hieman muodikkaan ja riskialttiin, mutta nämä liiketoiminnat tarjoavat myös kasvumahdollisuuksia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti