perjantai 19. maaliskuuta 2021

Pienen ETF-salkkuni sisältö

Avasin joitakin viikkoja sitten koko omaisuuteni lukuja ja portfolion rakennetta. Yksi silmäänpistävä asia oli käteisen suuri määrä. Toinen huomio oli se, että olin perustanut jälleen yhden salkun jo ylihajautetun osakesalkkuni rinnalle. Portfoliossani tulisi pikemminkin karsia versoja kuin istuttaa uusia puita. Suurin syy uuteen avaukseen oli se, että tiesin tänä keväänä saavani läjän käteistä jo pankkitilillä laiskottelevien lisäksi. Tästä syystä teinkin suuren talletuksen salkkuuni helmikuun lopussa.

Näillä varoilla olen ostanut seuraavia ETF:iä:

 • EHDL - Invesco FTSE Emerging Markets High and Low Volatility UCITS ETF Dist
 • WTEE - WisdomTree Europe Equity Income UCITS ETF
 • IQQ4 - iShares Asia Property Yield UCITS ETF USD
 • VGWD - Vanguard FTSE All-World High Dividend Yield UCITS ETF
 • IQQX - iShares Asia Pacific Dividend UCITS ETF USD

Tein ensimmäisen oston jo viime vuoden puolella hyödyntäen Nordetin luottoa. Ensimmäinen osto kehittyville markkinoille sijoittavaan ETF:ään oli varsin onnistunut ajoitukseltaan. Jatkoin ostoja tammi-, helmi-, ja maaliskuussa. Sijoitin kuhunkin ETF:ään noin 2000 euroa.  Jokainen ETF maksaa noin 3-4 prosentin tuotto-osuutta. Odotan saavani kymppitonnin salkulle noin 300-400 euron vuotuiset osinkotulot. Myyntisuunnitelmaa minulla ei ole - laajasti hajautettu osinkosijoittaminen on toiminut kohdallani kohtuullisesti viimeiset 12 vuotta.

"I also believe that assets in the mature developed reserve currency countries will underperform the Asian emerging countries' markets." -Ray Dalio

ETF:t ovat oiva väline hajauttaa maantieteellisille alueille, yritysjoukkoihin tai omaisuuslajeihin, joihin muuten olisi vaikea sijoittaa suoraan. Tässä salkussa halusin painottaa filosofiani mukaisesti osinkoja, mutta myös kehittyviä markkinoita. Olen aiemminkin parkeerannut käteistä ETF:iin. Sijoitusten on usein pitänyt olla tilapäisiä, mutta suuri osa on yhä salkussani niiltä ajoilta kun saimme vielä sijoittaa amerikkalaisiin ETF:iin. Kun amerikkalaiset ETF:t kiellettiin, meni pitkään ennen kuin kuin taas katselin ETF:iä sijoituskohteena, nyt valikoimasta löytyy näköjään minullekin sopivaa.

***
Etkä tiedä mihin sijoittaa seuraavaksi? Lue Vaurastumisen välineet.

2 kommenttia:

 1. Anonyymi20.3.21

  Kirjoitusta voisi laajentaa kertomalla lukijan kannalta hyödyllisiä tietoja salkun ETF:n sisällöstä/yksityiskohdista ja perusteista juuri näiden valintaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Moi! Hyvä kommentti.

   Jokaisen ETF:n valinnassa korostuu se, että ne maksavat ulos tuotto-osuuden (osingon). Ne painottavat yhtiövalinnassa osinkoa. Näin ollen ETF:iin on valikoitunut toimialoja, jotka ovat myös inflaatiolta melko suojattuja: rahoitus, kiinteistöt, raaka-aineet. Lisäksi kolme ETF:ää viidestä keskittyy kehittyville markkinoille, yksi Eurooppaan ja yksi 40 %:sti Yhdysvaltoihin.

   Poista