lauantai 26. lokakuuta 2019

Konecranensin nosturia ylös ja alas

Sijoituspäiväkirja

Lokakuu 2019

Syyskuussa hyväksyin DNA:sta tehdyn ostotarjouksen ja rahat tilittyivät arvo-osuustililleni loikakuussa. Olin omistanut DNA:ta aina annista saakka sata kappaletta. DNA:sta vapautui pääomaa pari tonnia ja verojakin maksettavaksi kolmisensataa. Ostotarjouksen hyväksymisen syinä minulla oli pelko osingon laskemisesta ja myyntivoiton kotiuttaminen. Lunastustarjouksen huonona puolena oli jälleen se, että vastaavia kohteita rahalle oli haastava löytää vastaavanlaista vakaata ja hyvää osinkoa maksavaa kohdetta. Puolet DNA:sta vapautuneista varoista laitoin eurooppalaisiin puhelinoperaattoreihin sijoittavaan ETF:ään, jota olen omistanut jo pidempään.

Sijoitin lisäksi Etteplaniin ostamalla vaatimattomat sata kappaletta osakkeita. Pidän yhtiötä laadukkaana yhtiönä ja mielenkiintoisena sijoituskohteena. Jos osakekurssi laskee, ostan osakkeita todennäköisesti heti lisää. Jos osakekurssi nousee, saatan myydä osakkeet, koska kurssi on sinnikkäästi seilannut 8,5-9,5 euron välissä. Etteplan maksaa kohtuullista osinkoa ja pyrkii kasvamaan kansainvälisesti. Toisaalta yhtiön kysyntää uhkaa teollisuuskysynnän hiipuminen.

Ostin myös takaisin Konecranesin osakkeita päivää ennen ilmoitusta toimitusjohtajan vaihtumisesta. Uutisen johdosta kurssi niiasi vielä kolmisen prosenttia. Ostin osakkeita vielä toisen kerran myydäkseni ne jo pari päivää myöhemmin. Tästä vaivannäöstä ja veivauksesta jäi käteen muutaman prosentin nettotuotto. Palaan todennäköisesti jälleen Konecranesin omistajaksi alle 26-27 euron tasoilta. Sellainen tilaisuus tuli jälleen osavuosituloksen yhteydessä, kun kurssi laski reippaasti, yli kuusi prosenttia. Ostin taas ja onneekkasti kurssi nousi seuraavana päivänä nelisen prosenttia. Myin osakkeet heti pois.

Palasin jälleen lakiasiantoimisto Fondian omistajaksi. Sain muutamia kymmeniä osakkeita osakeannista ja myin osakkeet nopeasti listatumisen jälkeen. Nyt osakekurssi on takaisin lähtöruudussa. Perinteiset asianajotoimistot ovat huippukannattavia. Fondia on lähtenyt uudistamaan toimialaa omalla konseptillaan ja laajentanut toimintaansa Suomen rajojen ulkopuolelle. Näen Fondian suojaisana sijoituksena suhdanteissa ja toimialana, jota suuret murrokset eivät heti koettele.

Myin hivenen nousseen Fagerhultin osakkeet ja vaihdoin ne Husqvarnaan, joka julkaisi mielestäni hyvän osavuosikatsauksen, mutta kurssi laski reilusti. Osavuosikatsausta seuraavana päivänä Husqvarna nousikin, vaikka niin teki myös Fagerhult. Minulla oli kuitenkin kruunuja rajallisesti ja sain näin keskitettyä omistuksiani nähdäkseni laadukkaampaan kohteeseen. Lokakuun viimeisellä täydellä viikolla isoja kolauksia ottivat Nokia ja Wärtsilä, jotka julkaisivat ala-arvoiset osavuositulokset. Olin alkanut Wärtsilän omistajaksi jälleen liian varhain.

Lokakuussa osinkotuloni kipusivat yli 6000 euron. Osakesalkkuni arvo hätyytteli 240 000 euron rajaa ja kokonaisvarallisuus nousi uuteen ennätykseen 421 000 euroon.

***
Mihin sijoittaisin juuri nyt? Lue Vaurastumisen välineet.

1 kommentti:

  1. Anonyymi27.10.19

    Sä oott treidannu tän kuun aikana enemmän kuin mä koko vuonna...

    VastaaPoista