maanantai 29. heinäkuuta 2019

Toivottavasti sykliset eivät ole huono sijoitus juuri nyt

Sijoituspäiväkirja

Heinäkuu 2019

Ostin 100 kpl lisää Cityconin osakkeita. Osakkeessa tuskin oli juuri tilaa arvonnousulle, mutta yhtiö maksoi korkeaa osinkoa ja Cityconiin liittyi villikortti siitä, että pääomistaja ostaisi yhtiön ulos pörssistä. Vaikka kauppakeskusten(kin) ympärillä liikkui tummia pilviä, luotan siihen ettei kauppakeskukset kuole aivan lähitulevaisuudessa. Sillä välin jatkan osinkojen keräilyä ja pidän peukkuja sen puolesta, että Citycon lunastettaisiin pois pörssistä.

Viime kuussa myin onnekkaasti Cramon osakkeet ennen Adapteon irtautumista kurssihuipulla. Ostin ensimmäisen pienen erän Cramon osakkeita takaisin tulosjulkistuksen jälkeen, jolloin osake romahti 16 prosenttia. Osake jatkoi laskuaan ja kuun lopussa ostin osaketta toisen erän lisää. Edelleen, saatan myydä osakkeet, jos kurssi palautuu, Indereskin epäili kurssin ylireagoineen. En ole varma onko Cramo oikeampi puolisko kokonaisuudesta, josta Adapteo lähti Tukholman pörssiin.

Täydensin myös Wärtsilä positioni tasalukemaan, kahteensataan kappaleeseen. Ajoitus oli epäonnekas, koska myös Wärtsilä otti tulosjulkistuksen jälkeen takapakkia. Viime kuussa aprikoin kelpaisiko Wärtsilä pitkään salkkuun. En tiedä vieläkään, mutta pelkään hieman, että Wärtsilä kärsii GE:n kohtalon. Voimalaitotos ja laivanrakennus ovat voimakkaasti investointi- ja suhdannevetoisia, ja luottamus talouteen on investointien edellytys. Jos kysyntä ei petä Wärtsilän alta, voi laadukas yhtiö olla yhä hyvä sijoitus.

Tein päätöksen lopettaa pääoman lisäykset, eli talletukset, osinkosalkkuuni. Salkussani on runsaasti sijoittamatonta käteistä ja osinkoja saan arviolta noin 1500 euron verran tämän vuoden aikana. Tulen siis tekemään vielä pitkään uusia sijoituksia, mutta teen ne varovaisemmin ja hitaammalla tahdilla. Salkkuni kaipaa edelleen siivousta, joka tarkoittaa olemassa olevien positioiden myyntiä ja rahojen uudelleen sijoittamista. Päätös on suuri, sillä olen laittanut osinkosalkkuuni lisää rahaa vuodesta 2007. Salkkuni tuskin tulee siis kasvamaan tuttua tahtia ja osinkotuloni todennäköisesti jäävät jälkeen tavoitteistani. Päätöksen tavoitteena on kuitenkin olla otollisempaan aikaan osakemarkkinoilla eli ostaa laatuyhtiöitä edulliseen hintaan.

***
Seuraa Tarinaa vaurastumisesta Twitterissä!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti