perjantai 29. maaliskuuta 2019

Salkku taas uuteen ennätykseen

Sijoituspäiväkirja

Maaliskuu 2019

Osinkosijoittajalle kevät on onnellista mutta samalla hankalaa aikaa. Osinkotilityksiä tippuu salkkuun ja käteisen määrä kasvaa. Kun tekee samalla talletuksia salkkuun käteisen määrä voi käydä painostavaksi. Sijoittajaa voi myös askarruttaa ostaako osaketta ennen vai jälkeen osingonmaksun, ja löytyykö pörssistä ostamisen arvoista tavaraa sen hetkisin hinnoin. En ole löytänyt juuri ostettavaa ja maaliskuussa varallisuuteni rakentaminen tapahtui enimmäkseen osinkosijoittamisen ulkopuolella: maksoin pois taloyhtiölainani, harjoitin spekulatiivista sijoittamista ja kerrytin käteistä.

Maaliskuussa ostin jälleen Nordeaa, kun Ylen MOT-ohjelma nosti vihjailuja rahanpesusta julkisuuteen. Lisäsin taas 100 kappaletta, kuten helmikuussa. Positioni Nordeassa alkaa olla epämiellyttävän suuri. Olen laittanut yhtiöön kiinni yli 7000 euroa ja kuten viime kuussa kirjoitin yhtiötä varjostaa usea uhka: toimialan murros, IT-järjestelmäuudistus, asiakastyytymättömyys ja mainehaitat, vain joitakin mainitakseni. Suurehkon Nordea omistuksen lisäksi minulta löytyy toisesta salkusta hieman Sampoa, joka on suhteellisen riippuvainen Nordean menestyksestä.

Aivan kuun lopussa kasvatin omistustani myös Scandicissa hyvin pienellä 100 kappaleen hankkinnalla. Vaikka hotellibisnes on varmasti hyvin suhdanneherkkää ja jakamistalous nakertaa hotellialaa, Scandicissa minua houkutteli hyvät tunnusluvut, konsepti ja oligopolistinen markkinajohtajuus Pohjoismaissa. Ostin lisäksi erän Konecranesin osakkeita. Osto oli lähinnä spekulatiivinen, taktiikkanani pankittaa osinko, tavoitella pikaista toipumista hyvän tilauskertymän turvin ja myydä osakkeet pienellä plussalla.

Kurssinousun ansiosta osinkosalkkuni nousi uuteen huippulukemaansa, jälleen uudelle kymmentuhannelle, 222 000 euroon. Samoin kokonaisvarallisuuteni kipusi toista kuukautta perätysten uudelle kymmentuhannelle, 386 000 euroon. Salkun paperivoitto (salkun arvo - talletukset) alkaa lähennellä kesäkuun 2018 lukemia. Huhtikuun osinkovirta tuleekin nostamaan käteisen määrää salkussani ja salkun arvoa, jos kurssit polkevat edes paikoillaan.


***
Mihin lähtisin sijoittamaan? Lue Vaurastumisen välineet ja löydä sinulle oikeat sijoitukset.

1 kommentti:

  1. Itse en malttanut olla lisäämättä Nordeaa tanään. Omassa salkussa Fortumin ja Nordean paino jo sillä tasolla, että kovin paljon en haluaisi sitä nostaa. Tuntuisi, että pessimismi voi mennä jo aavistuksen ylikin Nordean kohdalla, mutta katsotaan nyt kaikessa rauhassa.

    VastaaPoista