perjantai 30. maaliskuuta 2018

Jenkkisjoitus pitkän tauon jälkeen

Sijoituspäiväkirja

Maaliskuu 2018

Aivan maaliskuun alussa ostin 100 kappaletta lisää Kemiraa salkkuuni. Yrityksen näkymät vaikuttavat kääntyneen parempaan suuntaan. Tärkeä kysymys on toki se, että ovatko näkymät jo hinnoiteltuna osakkeen hintaan? Osingon irtoamisen jälkeen kurssi laskettelikin pitkälti alle 11 euron. Kemira kuitenkin kasvaa liuskeöljybuumin mukana ja tehostamistoimenpiteet alkavat näkyä parempana tuloksentekokykynä. Kerään osingot ja katson jaksaako kurssikehitys jälleen 12 euron tuntumaan. En ole sitoutunut Kemiran omistukseen pitkäaikaisesti.

Ostin amerikkalaisen logistiikka- ja kuriiriyhtiön UPS:n osakkeita. UPS:n osake oli laskenut huipputasoiltaan Amazonin ilmoitettua aloittavansa oman jakelutoimintansa. Yhtiön osinkotuotti ylsi siten 3,5 prosenttiin, yli puoli prosenttia korkeammalle kuin viiden vuoden keskiarvo. Osingonjakosuhde oli korkeahko, noin 60 prosenttia, mutta UPS:llä oli 8 vuoden osinkojen korotuksen sarja takanaan. Vaikka Amazonin oma jakelu on yhtiölle uhka, ei Amazon kykene keskipitkälläkään aikavälillä olemaan riippumaton logistiikan palveluntarjoajista. UPS:n kaltaisilla yhtiöillä on ylivertainen infrastruktuuri jakelemaan paketteja maailmanlaajuisesti ja kustannustehokkaasti.

Maaliskuussa myin vastikään listautuneen Admicomin osakkeet ja päätin osallistua Altian osakeantiin. Admicom positioini jäi pieneksi, mutta kurssi jatkoi nousuaan myyntini jälkeen. Altia oli mielestäni varmempi veto vakaan osinkotuoton puolesta. Harvian osakeannin jätin väliin. Kossu riitti minulle, en ole innokas saunoja. Käyttäjiltä saamani palautteen perusteella olisin jatkanut mielelläni Admicomin omistajana, ja ehkä palaankin sellaiseksi suuremmalla positiolla, jos osakekurssi ottaa takapakkia.

Maaliskuussa alkoi tilittyä kotimaisia osinkoja. Tein uuden 2500 euron sijoituksen Groundfundingin alustalla kiinteistökehityshankkeeseen rytmittääkseni tilittyneitä ja tulevia osinkoja pidemmälle kuluvaan vuoteen. Ensimmäiset sijoitukseni Groundfunding alustalla tulisi palautua kesän aikana, jolloin varat ovat palautettavissa takaisin osakesalkkuun. Rahani etsivät jatkuvasti uusia työpaikkoja ja työmaita tavoitellessani varallisuuden kasvua kokonaisvaltaisesti. Odotan samalla mielenkiinnolla mihin osinkotuloni tänä vuonna tulee asettumaan, en ole tarkkoja laskelmia ehtinyt tekemään.

3 kommenttia:

 1. UPS tai MO, siinä voisi olla hyvä ostokohde :)

  VastaaPoista
 2. Kemirassa on potentiaalia yllätykseen! Täällä koti-Suomessakin mm. Joutsenon investoinnit alkavat kantaa kunnolla hedelmää?

  VastaaPoista
 3. Anonyymi30.5.18

  Makuja on niin monia. Itse pidän upsia kalliina ja osinkotuotota liian pienenä

  VastaaPoista