perjantai 30. kesäkuuta 2017

Top Finance lunastaa sijoitukseni

Sijoituspäiväkirja


Kesäkuu 2017

Kesäkuussa Top Finance ilmoitti lunastavansa sijoitukseni vertaislainausta harjoittavan yhtiön osakkeisiin. Kuukautta aikaisemmin Top Finance keräsi Privanetin kautta kolmen miljoonan euron joukkovelkakirjarahoituksen, jolla se todennäköisesti nyt lunastaa piensijoittajien sijoituksia. Alkuperäinen sijoitukseni oli 3000 euroa ja se palautui tililleni kesäkuun puolivälissä. Kesäkuun korkoja jäin odottelemaan.

Top Finance oli maksanut sijoitukselle 10 % osinkotuottoa, mikä oli alkujaankin lähes liian hyvää ollakseen totta. Tuotonnälkäisenä tätäkin oli pakko kokeilla ja kokeilu päättyi ennenaikaisesti mutta onnellisesti. Hyvänä puolena lunastuksessa oli se, että sain sijoittamani pääoman täysimääräisenä takaisin. Huonona puolena oli puolestaan se, että tuottoprofiililtaan vastaavaa kohdetta on vaikea löytää. Vapautuneet varat laitoin odottelemaan Norwegianin talletustilille.

Osinkosalkussani päädyin lopulta merkitsemään kiinteistörahasto Baltic Horizonin osuuksia. Koska rahasto peruutti ensin tekemäni merkinnän erikoisella tavalla ja korotti antihintaa, päädyin merkitsemään osuuksia suunnittelemaani määrää vähemmän. Parin tuhannen euron merkinnällä on tavoitteena tuoda vakaata ja ympärivuotista osinkotuottoa lupaavalta kiinteistösektorilta. Sijoitus rahastoon on parkkipaikanomainen.

Amerikkalaisten yhtiöiden maksamat osingot olivat hiljalleen kasvattaneet dollarimääräistä tilisaldoani tuhanteen dollariin, jota pidän minimisijoituksena amerikkalaisiin osakkeisiin sijoittaessani Nordnetin kautta. Sijoituskohteeksi kaavailin tällä hetkellä joko VF Corporationia, Flowers Foodsia, Archer Daniels Midlandia tai ExxonMobilia. Kärkikandidaatin valinnan jätän kuitenkin heinäkuulle. Mielipiteet ovat tervetulleita!


6 kommenttia:

 1. Vastaukset
  1. Joo, ehkä perusvarma valinta. Operaattoreista on jo Teliaa ja DNA:ta sekä eurooppalaisiin operaattoreihin sijoittavaa ETF:ää. Siksi taidan katsoa näiden riittävän. :)

   Poista
 2. Mullakin on tellu ja dna 😋
  Minäkin muuten manasin kuun alussa tuon topfinancen politiikan
  http://osinkotalous.blogspot.fi/2017/06/top-finance-potki-pienosakkaansa-pihalle.html

  Oltiin liian kalliita jätkiä niille 🤣

  VastaaPoista
 3. Anonyymi7.5.18

  Top Financen saaga sai tänään jatkoa. Top Financen verotarkastuksessa osakkeille maksetut osingot on katsottu koroiksi. Yhtiöllä ei ole tietenkään intressiä riitauttaa päätöstä sillä heillehän se on edullinen; sijoittajille taas ei.

  Hämärämmän tvistin kuvio sai kysyessäni asiasta yhtiöstä: Pokkana väittivät, ettei B-sarjan osakkeita enää ole, koska kyseiset osakkeet ovatkin verottajan tulkinnan nojalla velkakirjoja. Piti pitää pieni luento vero- ja yhtiöoikeuden perusteista...

  VastaaPoista
 4. Kyllä, sain itsekin sähköpostia "sijoituksestani B-sarjan osakkeisiin", vaikken tietääkseni ole enää osakkeenomistaja. Mielenkiintoista on nähdä, miten käy muiden vastaavien sijoitusten verokohtelun osalta. Itselläni on sijoituksia OPR-Vakuuden, Blue Financen ja GF-Moneyn kautta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Maksettuihin osinkoihin ja verotietoihin näyttää vielä pääsevän käsiksi kirjautumalle Top Financen palveluun. Tiedot saa aika näppärästi kopioimalla ja liittämällä exceliin.

   Poista