tiistai 13. kesäkuuta 2017

Kesäisiä raha-askareita

Verorahoille vastinetta?

Viime viikkoina olen koettanut saada verorahoilleni vastinetta ja päästä julkisen hammashoidon pakeille. Akuuttia hätää ei ole, mutta haluaisin tarkistuttaa purukalustoni. Viimeisestä kerrasta kun on jo aivan liian kauan aikaa. Olen koettanut soittaa lähes kaikkina mahdollisina kellonaikoina, käyttää chatpalvelua ja varata ajan netin kautta. Tuloksetta. Tavoitettamuus on kätevä tapa pienentää kunnallisen hammashoidon jonoja. Ajanvaraukseen käytettävissä olevat järjestelmät ovat aikansa eläneitä ja harmittaa, ettei aikaa saa edes varattua, olisi se sitten vasta kuukausien päässä. Mihin kuntaveroni menevätkään? Jatkan yrittämistä.

Asunnon vuokraaminen kesällä

Yhden vuokra-asuntoni vuokralainen päätti vuokrasopimuksensa kesäkuussa. Opiskelija päätti muuttaa kimppakämppään pudottaakseen asumiskustannuksia. Minulla on ollut useampi opiskelijavuokralainen ja epäonnekseni jokainen on pysynyt paikoillaan vain sopimuksen edellyttämän vuoden verran. Vuokranantajien suosimilla siisteillä opiskelijanaisilla on kielteiset puolensa.

Asuntotarjonta paikkakunnalla on nyt erittäin runsasta. Olen käynyt esittelemässä asuntoa kahdesti. Kävijöitä on ollut kokonaiset kolme mahdollista vuokraajaa. Yhden vuokralaiskandidaatin kanssa vuokrauksesta oli jo alunperin sovittu puhelimessa, mutta asiat kaatuivat parvekkeen poissaoloon. Onnekseni en perunut yleistä näyttöä vain suullisen sitoumuksen vuoksi, mistä oli turha ryhtyä vääntämään kättä.

Juhannuksen tullessa vastaan näyttää siltä, että asunto jää heinäkuulta tyhjäksi. Ajattelin kokeilla ehkäpä vielä kokeilla hinnoittelutaktiikkaa niin, että tarjoan asuntoa edullisemmalla vuokralla yhdeksi tai kahdeksi kesäkuukaudeksi. Uskon kuitenkin, että aktiivisesti asuntoa hallinnoiva yksityissijoittaja peittoaa kuitenkin useimmat kiinteistövälittäjien kautta tarjoalla olevat vaihtoehdot. Harva asunto on ollut lainkaan avoimessa esittelyssä. Onnekseni en ole suuntaamassa kaukolomalle vielä heinäkuussa, joten mahdollinen vahinko pysyy toivottavasti rajallisena.

Luottokorttitietoni anastettiin

Sain Bank Norwegianilta vastikään sekä tekstiviestin että sähköpostin, joissa pyydettiin välitöntä yhteydenottoa. Osasin jotenkin arvata, mistä saattaisi olla kyse. Soitin ulkomaiseen numeroon ja englanniksi asioiden sain tietää, että luottokorttini tiedoilla oli yritetty tehdä nosto pankkiautomaatilla Indonesiassa. Totesin pankkivirkailijalle, ettei kyseessä ollut minä. Pankki kuoletti korttini ja sanoivat lähettävänsä uuden kahden viikon kuluessa. Norwegianin lentopisteiden keräily jää siis pienelle tauolle. Töistä kotiin päästyäni tarkistin korttitapahtumani ja onnekseni yhtään veloitusta ei ollut kortille tullut. Muista kuitenkin pitää useampi luottokortti voimassa!

***
Kesäbonuksena Vaurastumisen välineet esityspaketti sisältää myös lisäluettavaa. Katso lisää verkkokaupasta!

6 kommenttia:

 1. Odotan vain sitä hetkeä kun minulle soitetaan luottokortin vuoksi, tulee kuitenkin matkusteltua ja käytettyä sitä monessa eri paikassa. Onneksi löytyy varakortti :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toivottavasti ei! Tämä oli kohdallani ensimmäinen kerta vaikka on tullut kanssa käytyä jos missä. Luottokortteja on hyvä olla tosiaan vähintään kaksi. Minulla on kolme kun mukaan lasketaan S-pankin kortti.

   Poista
 2. Olen sen verran onnellisessa asemassa että työnantaja maksaa terveydenhoitomenot. Kävin juuri eilen sattumalta juuri hammastarkastuksessa ja homma meni niin että menin yksityisen lääkäriaseman sivuilla ja parilla klikillä varasin ajan haluamaani ajankohtaan. Yksityisen ja julkisen puolen palveluissa on hieman eroa. :)

  Onkos lentoboonuksia kertynyt rutkasti? Itselläni on ollut niin paljon ylimääräisiä kustannuksia tässä kesän aikana että olen vajaan 2kk aikana saanut tervetulobonuksen kanssa rapiat 20e kasaan. Alkaa tuntua siltä että tällä vielä ehkä joskus pääsee lentelemään!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hienoa jos hammashoitokin sisältyy työterveydenhoitoon! Helpottaa elämää.

   Lentobonuksia on kertynyt muistaakseni viidenkympin verran, mutta monen monta kuukauttakin takana kortinomistajana. Kulutus yhden hengen pihissä taloudessa on sen verran pientä, että pisteitä kertyy hitaanlaisesti. Polttoainekuluista tulee pisteitä hyvin!

   Poista
 3. Älä hätäile vuokra-asunnon suhteen, juhannukseen asti nautitaan kesästä ja sitten aletaan katsomaan asuntoja eli kysyntä voi kasvaa kummasti heti juhannuksen jälkeen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei hätäillä :) Hieman vain huono perstuntuma tämänhetkisen vuokramarkkinan tilasta ko. kaupungissa. Asuntoja on todella paljon tarjolla ja jotkut huonokuntoiset ovat olleet listoilla pitkään. Onneksi omani on hyvässä kunnossa. Viime vuosina asuntoni ovat menneet yleensä ensimmäisellä näytöllä, jopa kesän aikana. Nyt ihmisillä on varaa mietiskellä, kun vaihtoehtoja riittää.

   Poista