perjantai 2. kesäkuuta 2017

Jälleen yksi osinkokevät päätöksessä

Sijoituspäiväkirja


Toukokuu 2017

Heti toukokuun alussa hankin bussiyhtiö Nobinan osakkeita. Ruotsin kruunu oli edullisella tasolla ja yhtiöstä sai vielä muhkean osingon kuun lopussa. Nobina oli sijoitus vakaaseen joukkoliikenteeseen, jota ei toimialamurrokset tai kysynnän vaihtelut juuri heiluttele. Tosin, itseajavat autot saattavat keskipitkällä tai pitkällä aikavälillä muuttaa liikkumista radikaalisti. Teoriassa mikään ei kuitenkaan estäne Nobinaa osallistumasta tähän kehitykseen. Keskipitkällä aikavälillä Nobina toiminee vakaana osingonmaksajana ilman suurta arvonnousupotentiaalia.

Osinkokevät alkoi näyttää odotetulta. Osinko oli vielä maksamatta Fielmannilla, Betssonilla, Nokialla ja Nobinalla. Osinkokertymäni oli noin 3700 euroa. Matkaa viime vuoden osinkokertymään oli minulla siis vielä reilu tonni. Sen tulisi kuroutua umpeen amerikkalaisten osakkeiden ja ETF:ien osingoilla. Lisäksi Rapalan, Fiskarsin, Telian, H&M:n ja Santanderin syksyiset osingot tulisivat kiriä minut arviolta 5300 euron tietämille. Tämän kirjoitin vakuuttaakseni itseni siitä, että olen tavoitteeni mukaisessa vauhdissa. Toki, osinkojen kasvattaminenkaan ei saa tulla hinnalla millä hyvänsä, enkä olekaan sijoittanut uutta pääomaa aivan toivomaani tahtia.

Toukokuussa Nokia kertoi päässeensä sopuun Applen kanssa immateriaalioikeuksista. Osakekurssi palkitsi uutisesta reilulla nousulla. Taas olisi varmasti korkea aika luopua usein tuskaa tuottaneesta Nokia-sijoituksesta. Mihin liikenevät rahat sijoittaisi? Helatorstain tietämillä pohdiskelin käteisen parkkeeraamista pörssilistattuun Baltic Horizon –rahastoon, joka sijoittaa liikekiinteistöihin kaikissa kolmessa Baltian maassa. Toistamiseen, kyseessä ei välttämättä ole huikea sijoitusmahdollisuus, mutta olisi hyvä vastapaino Technopoliksen ja suorien kotimaisten asuntosijoitusteni rinnalle. Osinkosijoittajaa rahasto hellii neljästi vuodessa maksettavilla osingoilla. Katsotaan, saatan merkitä rahastoa muutamalla tuhannella eurolla.

Toukokuussa salkun arvo ylitti 190 000 ja varallisuuden arvo 310 000. Erityisesti osakesijoitusten arvo koheni voimakkaasti ja osinkoja tilitettiin. Osakesijoituksissa huikea kahdensadantuhannen rajapyykki onkin seuraava etappi. Tälle vuodelle lähdin tavoittelemaan 195 000 euron salkkua, mutta se näyttää tällä tahdilla ylittyvän selkeästi. Pitää varmastikin asettaa entistä korkeampia tavoitteita!


***
Seuraa Tarinaa vaurastumisesta myös Facebookissa!

2 kommenttia: