maanantai 5. joulukuuta 2016

Valtion itsenäisyydestä henkilökohtaiseen vapauteen

Suomi on pian ollut itsenäinen valtio 99 vuotta. Olimme ensin pitkään Ruotsin alusmaa sitten Venäjän. Itsenäisyyden säilyttäminen on vaatinut valtavia uhrauksia niin toisessa maailmansodassa kuin sotakorvausten maksamisessa. Isoisämme ja -äitimme ovat tehneet suuren työn puolustaessaan ja rakentaessaan maatamme. Sen ansiosta itsenäinen Suomi antaa jokaiselle mahdollisuuden tehdä työtä, yrittää ja kuluttaa haluamallaan tavalla.

Pyrkiminen itsenäisyyteen edellyttääkin usein tyytymättömyyttä nykytilanteeseen ja uhrauksia nykyhetkessä parempaa tulevaisuutta varten. Minä olen yhä riippuvainen työstäni maksaakseni kohtuullisen asuntolainani lyhennykset. Olen siis riippuvainen työstä ja pankista. Olen siten osakkeenomistajien ja pankin alamainen. Teen työtä pörssiyhtiön osakkeenomistajille sekä tuotan pankille ja sen omistajille korkotuloja. Asumisen lisäksi luonnollisesti tarvitsen rahaa myös ruokaan, vaatteisiin ja liikkumiseen. Uhraukseni on ylläpitää kohtuullisuus välttämättömyyksissä ja elämän hedelmissä: matkustelussa, urheilussa ja harrastuksissa.

Käyn omaa itsenäisyyskamppailua säästämällä, sijoittamalla ja pyrkimällä luomaan lisätuloja. Säästin osakesalkkuuni 100 000 euroa pääomaa kahdeksassa ja puolessa vuodessa. Sijoitustuottojen ansiosta osakesalkkuni arvo kohosi kuusinumeroiseksi muutamaa vuotta aikaisemmin. Sijoitusten kasvun olen mahdollistanut kurinalaisella kuluttamisella, tavoitteellisella sijoittamisella sekä työskentelemällä ahkerasti. En ole antanut elintasoinflaation juuri vaikuttaa elämäntyyliini, jolloin suurempi palkka on mahdollistanut minulle suuremmat säästöt.

Säästämisen ja sijoittamisen ansiosta olen teoriassa vapaa lainoistani. Myymällä kaikki osakkeeni pystyisin maksamaan omistusasuntoni ja kahden sijoitusasuntoni velat pois. En kuitenkaan tee niin, koska sijoitukseni tuottavat enemmän kuin maksan lainoistani korkoa. Sijoitusten tuotto, vuokratulot, osingot ja arvonnousu, ovat siis aivan yhtä tärkeä vauhtipyörä vaurastumisessani kuin palkkatulot ja säästäminen. Jälleen viime kuussa ostinkin runsaasti osakkeita luodakseni alati kasvavia passiivisia tuloja osinkojen muodossa.

Itsenäisyyteen työstä ja pankista minua motivoi vapaus. Vapaus tehdä asioita haluamallani tavalla, aivan kuten nykyiset kansallisvaltiot haluavat säilyttää itsemäärämisoikeutensa. Taloudellinen riippumattomuus on minulle ennenkaikkea vapautta, joka mahdollistaa paremman elämän: vähemmän stressiä, enemmän aikaa harrastuksille ja ystäville sekä kiinnostuksen kohteille. Oman itsenäisyysjulistukseni pyrin tekemään viimeistään vuonna 2025. Sitä ennen juhlin suurella kunnioituksella Suomen itsenäisyyttä.

Hyvää itsenäisyyspäivää!

***
Hanki Tarina vaurastumisesta esityspaketti matkallesi kohti taloudellista itsenäisyyttä.

2 kommenttia:

  1. Hyvää itsenäisyyspäivää!

    VastaaPoista
  2. Moi, blogisi on inspiroiva joten lisään sen omaan blogrolliin. Voit tehdä samoin tuoreelle blogilleni jos haluat

    VastaaPoista