lauantai 28. marraskuuta 2020

Pientä kevennystä nouseviin kursseihin

Sijoituspäiväkirja

Marraskuu 2020

Marraskuussa kevensin taas Kemira omistusta. Tein lisäyksen Kemiraan kuun alussa osakekurssin notkahdettua mielestäni liiaksi puolivuotisosingon jälkeen. Kuun lopussa myin 400 kappaleeseen kasvaneesta positiosta 300 kappaletta kolmessa erässä. Yhden erän myin liian aikaisin ja kaksi erää melko sopivasti reilusti yli 12 euron hintaan. Jätin sata kappaletta salkkuun siltä varalta, että kurssi jatkaa melko poikkeuksellisesti yli 13 euron. Alan ostamaan osakkeita takaisin 11,5 euron tienoilta. 

Muita salkkutapahtumia oli sijoitus kehittyvien markkinoiden infrastruktuuriosakkeisiin sijoittavaan ETF:ään ja veivaus Etteplanilla, minkä järkevyyttä voi arvioida. Inderes nosti hieman toisen myynnin jälkeen yhtiön tavoitehinnan 11 euroon. Ostankin osakkeet taas takaisin alle kympillä, jos kurssi sinne notkahtaa. Kemiran ja Etteplanin myynnin myötä minulla on taas kassassa rahaa mahdollista korjausliikettä varten. Lisäksi myin myös spekulatiivisessa mielessä haalimani saksalaisen Corestaten osakkeet pienellä voitolla. Kassani ehtikin käydä jo velan puolella, vaikka olen tallettanut salkkuun ahkerasti uutta pääomaa.

Marraskuussa ostin lisää myös pumppu- ja venttiilivalmistaja KSB:n toisen osakesarjan osakkeita. Yksi osto osui lähes täydellisesti kurssipohjiin 175 euroon. Kohti marraskuun loppua kurssi on korjannut 215 euron tietämille. KSB julkaisi koronatilanteeseen nähden kohtuullisen osavuosikatsauksen, myynti laski -9 % mutta osakekurssi reagoi tulokseen viiden prosentin kurssinousulla. Poikkeuksellisen suuri ero yhtiön kahden eri osakesarjan välillä on hieman kaventunut. Positioni KSB:ssä on poikkeuksellisen suuri ja yltää nyt parissa eri salkussa yhteensä 60 kappaleeseen.

Kuun puolivälin seurannassa salkun arvo nousi 289 000 euroon ja kuun lopussa salkun arvo kipusi jo yli 300 000 euron. Salkkuun olen tallettanut sen perustamisesta lähtien 160 000 euroa. Voimakas kurssinousu teki minusta puolimiljonäärin, kun mukaan lasketaan osakkeet, asunnot, käteinen ja vaihtoehtoiset sijoitukset. Tässä kohtaa vuotta ei osaa enää muuta toivoa kuin, että osakemarkkinat pitäisivät nykyiset asemansa niin vuodesta saataisiin melkoisen tapahtumarikas pörssivuosi.

***
Hanki askelmerkit matkalle puoleen miljoonaan. Lue Vaurastumisen välineet.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti