perjantai 20. marraskuuta 2020

Menneisyyden haamuja: Nordnet, ETF ja Etteplan

Tein kahteen eri salkkuun merkinnän Nordnetin osakkeesta sen tullessa toista kertaa pörssiin. Merkitsin suuremman 200 kappaleen erän osinkosalkkuuni ja 100 kappaleen minimierän satelliittisalkkuuni. Ensimmäisessä aion katsoa kurssikulkua hieman pidempään ja jälkimmäisessä todennäköisesti myyn osakkeet muutaman ensimmäisen kaupankäyntipäivän aikana. En usko, että osakkeita riittää tuota määrää innokkaille sijoittajille kuumana käyvillä markkinoilla. Suhteutettuna Nordnetin ruotsalaiseen pääkilpailijaan Avanzaan ja arvostuslukuihin ylipäätään pidän Nordnetia kalliina. Avanzan taloudellinen suorituskyky on parempi ja sen arvostus on vain hieman Nordnetia kalliimpi. Arvostuksen ja matalan käteisposition vuoksi pidin merkintämäärät pienenä. Olin Nordnetin omistaja sen ensimmäisellä pörssitaipaleella vuosina 2012-2016, jona kaksinkertaistin rahani ja sain mukavan suuruiset osingot.

2

Finanssivalvonnan kiellettyä amerikkailaiset ETF:t vuonna 2018 en ole tarkastellut ETF:iä sijoituskohteena, enkä näin ollen tehnyt ainuttakaan ETF sijoitusta. Nyt tein kuitenkin silmäyksen Nordnetin ETF tarjontaan. Löysin sieltä kahteen tai kolmeen eri tarkoitusperään soveltuvan tuotteen nimeltä iShares EM Infrastructure UCITS ETF USD. ETF sijoittaa kehittyvien markkinoiden infrastruktuurisektorin osakkeisiin. ETF pitää sisällään muun muassa Thaimaan ja Meksikon lentokenttiä, korealaista sähköntuotantoa ja brasilialaista polttoaineen jakelua. ETF jakaa tuotto-osuutta noin 3 prosenttia marraskuun hinnalle. Historiallisesti katsottuna ETF on houkuttelevalla hintatasolla, kehittyvien markkinoiden infrastruktuuriosakkeet eivät ole vielä palautuneet koronakriisistä.

3

Olen omistanut pienen erän Etteplania vuodesta 2019. Myin osakkeet 10,25 euron hintaan lokakuussa kohtuullisella voitolla. Ajattelin, että kurssi on kirinyt hieman liikaa. Osakekurssi kävi pian reilusti yli 11 euron. Twiittasin tuolloin Nicolas Darvaksen hyvän muistisäännön: "There's no reason to sell a rising stock". Etteplan kuitenkin laski sitten takaisin alle 10 euroon, jolloin ostin osakkeet takaisin. Eilen Etteplanin osake nousi taas 10,25 euroon ja myin osakkeet. Tänään kurssi huitelee jo 10,8 euron tasoilla ja on taas aika kerrata jakamaani oppia. Ei kannattaisi tehdä samoja virheitä toistuvasti. Yksi oppi olisi antaa voittojen juosta ja käyttää edes stop-loss toimeksiantoa. 

***
Haetko sinäkin suuntaa sijoittamiseen. Lue Vaurastumisen välineet.

1 kommentti:

  1. Kiitos hyvästä blogista! Merkitsin pienen position Nordnetiä, saas nähdä miten tuo anti onnistuu. Moni on siitä jo varoitellutkin.

    VastaaPoista