Sijoituspäiväkirja
Syyskuu 2020
Vietin syyskuussa viikon Lapissa. Ruskan värittämiä polkuja kävellen ajatukset ohjautuvat helposti pois niin töistä kuin sijoituksistakin. Mieli rentoutuu, kun kännykkä on pois päältä, se ei onneksi löydä verkkoa, ja päivittäiset toimet keskittyvät kilometrien taittamiseen, ruuan valmistukseen ja muuhun leirielämään. Olisi hyvä viettää Lapissa yksi viikko joka kuukausi. Palattuani modernien viestivälineiden ulottuville huomasin pienen korjausliikkeen tarttuneen pörssikursseihin. Toivotin sen tervetulleeksi pitkäaikaisia sijoituksia ajatellen, mutta muutama spekulatiivinen sijoitus oli sen sijaan kääntynyt liian suurelle pakkaselle jätettyäni positiot auki.
Ostin syyskuussa Kemiraa. Kuun alussa 11,3 euron hintaan ja kuun loppupuolella, istuessani kyydissä Lapista taikaisin etelään, tasan 11 eurolla. Kemira todennäköisesti maksaa puolet osingostaan ensi kuussa ja pidin mahdollisuutta kurssinousuun 12 euron tuntumaan melko todennäköisenä. Saatan jälleen luopua omistuksesta, jos näin käy, muutoin olen tyytyväinen Kemiran tarjoamaan näkymään vakaasta osinkotuotosta. Kemiran liiketoiminnot pystynevät tarjoamaan kohtuullista tuottoa yli epävaakamman ajanjakson.
Erehdyin tekemään, vaikkakin pienen 100 kappaleen, lisäyksen Wärtsilään 6,8 euron tasolla ennen kuin markkinat korjasivat syyskuun loppupuolella hieman alaspäin. Wärtsilä ei näytä selvinneen koronasta yhtä hyvin kuin moni muu konepaja. Sen energiantuotantoon ja meriliikenteeseen nojautuvat liiketoiminnat ovat kärsineet investointien jäädyttämisestä ja kansainvälisen kaupan hiipumisesta. Ajatuksenani on kuitenkin lisäillä omistusta Wärtsilään, jos näkymät yhtään paranevat. Wärtsilä ainakin vielä muisti omistajiaan kohtuullisella osingolla.
Sijoitusstrategiani keskiössä on se, että yhtiöt tuottavat vuosittain satoa osinkoina kuten mustikat maukkaita marjoja.
Syyskuun puolivälin seurannassa osinkosalkun arvo kohosi 265 000 euroon ja kokonaisvarallisuus 476 000 euroon. Vuoden osinkotulot ylittivät 4000 euron, kun moni yritys on palauttanut osingonmaksunsa. Lienee kuitenkin väistämätöntä, että vuoden osinkokertymä jää huomattavasti viime vuotta pienemmäksi. Tuottoa haen salkkuuni edelleen ensisijaisesti osingoista, jatkan edelleen aktiivista osakepoimintaa ja kehitän spekulatiivisesta sijoittamisesta merkittävämpää lähdettä sijoitustuotoille.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti