lauantai 1. helmikuuta 2020

Itämeren osinkoja kalastamaan

Sijoituspäiväkirja

Tammikuu 2020

Heti tammikuun alussa tein pienen lisäyksen Metsoon. En pitänyt osaketta kovinkaan edullisena, mutta halusin kasvattaa omistustani saadakseni enemmän siitä irtautuvan Neleksen osakkeita. Metson venttiililiiketoiminta on sen kruununjalokivi. Riippuen Nelekselle asetettavasta hinnasta, tulen todennäköisesti ostamaan sitä, kun sen kaupankäynti omana yhtiönä alkaa. Metson lisäksi, lisäsin omistusta myös ruotsalaisessa Resurs pankissa. Resursin liiketoiminta vaikuttaa kehittyvän hyvin, mutta osakekurssi ei ole ottanut tuulta purjeisiinsa. Jään nauttimaan Resursin muhkeista osingoista tai myyn osakkeet kokonaan, jos rahoitusalan osakkeet lähtevät markkinanousuun mukaan.

Kun laivayhtiönä tunnettu Tallink rinnakkaislistautui Helsingin pörssiin, vannoin, etten koskaan tule sitä ostamaan. Tehdessäni yleissilmäilyä yhtiöiden tunnuslukuihin Talouselämässä, kiinnittyi huomioini Tallinkiin. Perinteisillä tunnususluvuilla yhtiö oli kohtuullisesti arvostettu. Se lupasi “takuusosingoksi” 5 % tuoton. Liikevaihto ja tulos olivat kasvussa. Sen markkinaosuus oli 48 prosenttia lähes oligopolistisella markkinalla. Suolana kokonaisuuteen Tallink oli saanut Burger Kingin franchise oikeudet Baltiaan ja useat sen sisäpiirin jäsenet ovat ostaneet osaketta, yksi hallituksen jäsenistä yli miljoonalla eurolla. Näillä perusteilla ostin pienen erän Tallinkin osakkeita.

Tein jälleen aktiivisempaa kauppaa Konecranesin osakkeilla. Olin ostanut sitä kahteen otteeseen joulukuussa. Myin osakkeet 21. päivä ja ostin puolet takaisin 23. päivä euron edullisemmin ja 27. päivä toisen puolikkaan takaisin pari euroa halvemmalla. Olen jo vuoden verran pyrkinyt ostamaan Konecranesia aina alle 28 eurolla ja myymään yli 29 eurolla. Viimeisen 12 kuukauden aikana olen tehnyt noin 300 euroa kaupankäyntikulujen jälkeen ja ennen veroja. Absoluuttisesti suurempi tuotto olisi ollut mahdollista saavuttaa hieman suuremmalla positiokoolla ja juoksuttamalla voittoja hivenen pidempään.

Kun joulukuussa sain hyvin sijoitettua salkkuuni kertyneen käteisen,  tammikuussa sitä oli taas salkussa reilusti. Myin Neste sijoituksestani 40 prosenttia ja lisäsin pitkästä aikaa 1000 euroa uutta pääomaa salkkuuni. Kuun puolivälin seurannassa sekä salkun arvo että kokonaisvarallisuuteni kipusivat jälleen molemmat uuteen ennätykseen, ensimmäinen 264 000 euroon ja jälkimmäinen 456 000 euroon.

***
Aloita osakesäästäminen. Lue Vaurastumisen välineet.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti