perjantai 20. syyskuuta 2019

Syksyistä omaisuuden manageerausta

Pieniä lunastuksia vaihtoehtoisista sijoituksista

Kulutusluotoille asetetun korkokaton myötä myin 1000 euron edestä osuuksia OPR-Vakuudessa, joka on yhtiö tuottoa.fi palvelun taustalla. Rahat menivät osinkosalkkuuni, josta olin lainannut varoja kiinteistörahastosijoitusta varten. OPR-Vakuuden taloudelliset avainluvut eivät vaikuta kehittyvän suotuisaan suuntaan. Pikavippiyhtiöiden liiketoiminnan tuotot, jotka ovat olleet erittäin korkealla tasolla, tulevatkin luultavasti laskemaan korkokaton myötä. Lunastuksen jälkeen minulla on vielä 15 000 euroa sijoitettuna neljän eri pikavippiyhtiön osakkeisiin.

Lunastin myös viiden osuuskaupan jäsenyyden käydessäni Jumbossa. Lunastukseen lähti osuuskaupat, jotka eivät tänä vuonna maksaneet osuusmaksulle korkoa. Lunastuksessa hyvänä puolena oli suomalaisen metsäteollisuuden tukeminen, kopiopaperia kului vinopino. Rahat tulivat S-Pankin tililleni välittömästi ja siirsin rahat osinkosalkkuuni lyhentäen yllä mainittua "sisäistä velkaani".

Käteistä uudelle talletustilille

Siirsin 5000 euroa käteistä kasvamaan korkoa Svea Ekonomin talletustilille, jossa vielä tällä hetkellä saa talletuksille prosentin koron ja talletukset kuuluvat Ruotsin talletussuojan piiriin. Svean lisäksi minulla on tällä hetkellä käteistä parkissa Instabankissa ja Bank Norwegianissa. Rahani tuntevat olonsa turvallisemmaksi, kun ne ovat piiloutuneena useampaan paikkaan. Olenkin tehnyt luettelon itselleni Google Driveen kaikista paikoista, joihin olen rahaa jemmannut - kuin orava käpyjä ennen talvea.

Sain kaksi asuntoa vuokrattua

Pitkällisen vuokrausprosessin jäljiltä sain kuin sainkin kaksi sijoitusasuntoani vuokrattua, toisen jo puolesta kuusta. Vuokralaisen löytäminen ei ollut helppoa. Opiskelijoiden sijasta sain tällä kertaa asunnot vuokrattua eläkeläisille. Tarkemmin ottaen molemmat uusista vuokralaisista on sairaseläkkeellä. Onkin todennäköisempää, että nämä kaksi uutta vuokralaista on edellisiä pitkäaikaisempia asukkaita. Opiskelijoilla on ollut tapana viipyä asunnossa yleensä vuosi, kunnes löytyy poika- tai tyttöystävä tai vaikkapa uusi opiskelupaikka. Jos sinua kiinnostaa kahden tai kolmen yksiön hankinta hyvällä vuokratuotolla, laita viestiä [mainos].

***
Manageeraa säästösi kasvuun! Lue Vaurastumisen välineet.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti