perjantai 30. elokuuta 2019

Ostin Terveystaloa ensimmäisen erän

Sijoituspäiväkirja

Elokuu 2019

Ostin elokuussa pienen erän lisää Tikkurilaa. Osto oli vedonlyönti sen puolesta, että yhtiö saa käännettyä liiketoimintansa jälleen kuntoon. Merkkejä siitä mielestäni on olemassa, vaikka yhtiö ei analyytikoiden odotuksiin yltänytkään. Lisäksi saan pienen osingon syksyn aikana. Vaikka Tikkurilan liiketoiminta on suurin osin riippuvainen rakentamisesta, kuluttajaliiketoiminta kannattelee sitä vaikeinakin aikoina. Yhtiön käänne voi olla vielä kaukana, yleensä kun olen panostanut liian varhain.

Ostin myös ensimmäisen erän Terveystaloa salkkuun 8,27 euron hintaan. Olin treidannut Terveystaloa satelliittisalkussani, mutta nyt ajatuksenani oli hankkia sitä pidempiaikaiseen omistukseen. Osinkotuotto ei täyttänyt vaatimuksiani, mutta näen yhtiön fundamentit hyvänä käsillä olevassa taloustilanteessa. Poliitikot ovat Terveystalon kysyntäpuolen suurin uhka, ei niinkään taloustilanne. Valitettavasti yhtiön tuotantokustannuksia, lääkärien saatavuutta ja siten hintaa, säätelee enemmän politiikka kuin markkinatalous.

Henkilöstövuokraaja VMP ilahdutti lisäosingollaan. Tämä oli mukava täydennys osinkotuloihini tähdätessäni 6700 euron osinkotuloihin tänä vuonna. Tämän vuoden osinkotulot ovat hieman yli 5000 euroa. Saatan irtautua VMP:stä syksyn aikana, jos kurssi nousee jonkin verran antihinnan yläpuolelle. Yhtiö käy lävitse Smile integraatiota ja suhdanneherkkä toimiala voi tarjota ostopaikan alemmalta tasolta myöhemmin.

Elokuussa salkun arvo tuli alas lähes kymppitonnin 228 000 euroon verrattuna edelliskuun huippulukemaan 236 000 euroon. Kokonaisvarallisuuden arvo sinnitteli yli 400 000 euron. Kuun vaihteen seurannan jälkeen en enää tehnyt tavanomaista tuhannen euron talletusta osakesalkkuuni, vaan laitoin rahat odottamaan otollisempia sijoitushetkiä. Tällä hetkellä laitan kokonaisuudessaan sivuun yli 2000 euroa joka kuukausi, joten käteistä kertyy kohtuullista tahtia.

***
Älä kavahda talousuutisten pessimismiä. Lue Vaurastumisen välineet ja aloita sijoittaminen.

2 kommenttia:

 1. Anonyymi31.8.19

  Ja samat huonot päätökset jatkuu. Ei tarvi ihmetellä salkun heikkoa tuottoa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, kun heti reagoit virheisiini. Ei auta muuta kuin yrittää. Tikkurila lähtee pienellä plussalla herkästi ulos. Terveystalon saatan innostua pitämäänkin.

   Salkun vuosituotto pyörii tällä hetkellä noin kuudessa prosentissa. Indeksi, joka ottaa huomioon pääoman lisäykset, on 235.

   Poista