torstai 25. huhtikuuta 2019

Kohti uutta sataatuhatta

Sijoituspäiväkirja

Huhtikuu 2019


Ostin ruotsalaisen suunnittelutoimiston ÅF:n osakkeita helmikuussa. Sen ostettua suomalaisen Pöyryn liiketoiminnat yhtiö toteutti osakeannin. Merkitsin annissa merkintäoikeuksien verran osakkeita. Koetin vielä merkitä 40 osaketta lisää, mutta ylimääräinen merkintä tuskin toteutuu. Muutaman kuukauden perusteella olen tyytyväinen sijoitukseeni ÅF:ään ja saatan kasvattaa sijoitustani. Tällä hetkellä vaihdan mielelläni euroja kruunuiksi, kun eurolla saa historiallisesti suuren määrän naapurimaamme valuuttaa.

Huhtikuussa tein kaksi osinko-ostosta. Ostin parisataa kappaletta lisää Telian osakkeita ennen vuoden ensimmäistä osingonmaksua. Näen Telian tasaisena osinkopaperina, jonka liiketoiminnassa ja arvostuksessa on piilevää potentiaalia. Tukholman pörssistä ostin Resurs Holding nimisen yhtiön osakkeita. Yritys harjoittaa luototusta sekä tuottaa maksuratkaisuja ja vakuutuspalveluita kuluttajille eri kumppaneiden välityksellä kaikissa Pohjoismaissa. Yrityksen liiketoiminta ja tulos kasvaa vauhdilla ja se maksaa korkeaa osinkoa kahdessa erässä. Saatan keräillä osingon tai kaksi, ja jos kurssi pitää niin myyn osakkeet. Resurs sijoituksella koetan paikkailla Byggmaxin nollaosinkoa ja Ratoksen leikattua osinkoa.

Myin osinko-ostoksena ja spekulatiivisesti hankkimani Konecranesin osakkeet pian osingonmaksun jälkeen. Osakekurssi palautui nopeasti osingon irtoamista edeltävälle tasolle ja hieman sen ylitse. Myin osakkeet liian aikaisin, koska kurssi otti pian aimo hyppäyksen ylöspäin. Kemiran osakkeita ostin 100 kappaletta osingon irrottua. Kurssi laski osinkoa enemmän, mutta kurssi palautui nopeasti 11,5 euroon, jolloin myin osakkeet pienellä voitolla. Ostan taas Kemiraa, jos kurssi laskee 11 euron tuntumaan.

Yhdysvalloissa osakemarkkinat suuntasivat kohti uusia ennätyksiä samoin osakesalkkuni nousi uusiin ennätyslukemiin. Sen arvo kohosi yli 230 000 euron. Kokonaisvarallisuuteni astui jälleen uudelle kymmentuhannelle yltäen 396 000 euroon. Neljän tonnin lisäyksellä puhkaisen siis jo uuden sadantuhannen rajan lävitse! Edellinen 300 000 euron rajapyykki rikkoontui maaliskuussa 2017. Osinkojen, bonusten sekä tavanomaisen säästämisen ja lainalyhennysten seurauksena 400 000 euron kokonaisvarallisuuden saavuttaminen on mahdollista.


***
Aloita oma vaurastumisesi ja lue Vaurastumisen välineet.

1 kommentti:

  1. Onnittelut! Kohta on jo puolimiljoonaa pääomaa ;)
    https://miesnurkka.blogspot.com/

    VastaaPoista