perjantai 16. syyskuuta 2016

9 vuotta tavoitteeseen

Vuosi kului jälleen nopeasti. Työ vie suurimman osan valveillaoloajasta ja viikoittaiset työmatkat tarkoittavat sitä, että illallakaan ei juuri vapaa-aikaa ole. Tämä on yksi syy miksi tavoittelen taloudellista riippumattomuutta. Viihdyn hyvin vapaa-ajalla.

Katsellessani tavoitettani vuodessa 2025, olen esimerkiksi osakesalkun kehityksen osalta reilusti laskennallista tavoitettani edellä. Tänä vuonna laskennallinen tavoitteeni (laskettuna: 12 000 euron sijoitus vuosittain, 6 % tuotto) on 130 377 euroa. Osakesalkkuni arvo on lähes 40 000 korkeammalla tasolla. Olen likipitäen saavuttanut alkuvuonna asettamani tavoitteet osakesalkun (160 000 €) ja kokonaisvarallisuuden (270 000 €) kehityksen suhteen.

Muiden sijoitusten osalta minulla ei ole niiden arvoon liittyviä tavoitteita. Asuntosijoittamisessa en ole seurannut aiemmin laatimaani pitkän tähtäimen suunnitelmaa, mutta vaihtoehtoiset sijoitukset (S-osuudet, vertaislainaus, muut) ovat kasvaneet nopeasti. Tällä hetkellä ne edustavat jo 10 prosenttia kokonaisvarallisuudesta.

Viime vuoteen nähden:
 • Kokonaisvarallisuuteni on kasvanut 52 000 euroa (216 000 eurosta 268 000 euroon).
 • Osakesalkun arvo on kohonnut noin 30 000 euroa lähes 170 000 euroon.
 • Absoluuttinen osinkotuottoni yltää vuonna 2016 arviolta 4500 euroon.
 • Vuoden tärkein uusin vaurastumisen vauhtipyörä on toinen sijoitusasunto. Sen lisäksi olen tehnyt muita vaihtoehtoisia sijoituksia sekä parantanut pääoman allokaation tehokkuutta
Seuraavalle 12 kuukaudelle suunnitelmani ovat melko selkeät. Jatkan osakesijoittamista nykyiseen tahtiin. Myin hiljattain Danske Bankin rahastosijoitukseni ja nostin Nordnetistä sisäisenä velkana tillille kertyneen käteisen. Sijoitin nämä varat erikoiskiinteistörahastoon. Tulen siis lyhentämään sisäistä velkaani siirtämällä rahaa palkkatuloista takaisin Nordnetiin ja merkitsen ne kirjanpidossani rahastosijoitukseksi. Nordnetissä sijoitan varat hiljalleen osakkeisiin. Saattaa kuulostaa hassulta, mutta toimii minulla. 

Vaikka päivät, viikot ja kuukaudet vilahtelevat vauhdikkaasti ohitse, alan olla kärsimätön tavoitteeni suhteen. Koska olen luonteeltani melko kärsimätön, haluaisin nopeasti perille. Yhdeksän vuotta kuulostaa pitkältä ajalta, vaikka matka ei pelkkää kärsimystä olekaan. Samalla olen periksiantamaton ja päättäväinen, ja annan harvoin periksi tavoitteistani. Kuten aikaisemmasta passiivisia tulojani käsittelevästä kirjoituksesta saattoi päätellä, voi olla etten malta jatkaa sijoittamista aivan yhdeksää vuotta. 

Matka kuitenkin jatkuu. Myönteistä on, että tällä hetkellä pelkästään sijoitusten tuotot tuovat minua kuukausittain 1000 euroa lähemmäksi tavoitettani.

***
Matka jatkuu myös Facebookissa.

4 kommenttia:

 1. Vau, vaikuttavia kasvulukemia. Näyttää, että ensimmäisen sadantonnin jälkeen vaurastuminen ottaa todellakin spurtin :)

  VastaaPoista
 2. Kiitos kommentista. Kyllä, vauhti kiihtyy joka kuukausi. Tosin pörssikurssien nousu selittää suurimman osan vauhdista. Alamäkikin tulee väistämättä eteen.

  VastaaPoista
 3. Hyvältä näyttää vauhti! Tuo 4500€ osinkotuotto riittää jo varmasti kattamaan ison osan pakollisista vuosimenoista ja pitkien työpäivien mielekkyys vaan laskee entisestään kun ei sitä palkkarahaa enää tarvitse samalla tavalla muiden tulojen korvatessa ne? :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Näinpä, jostakin täytyisi löytää kadoksissa oleva työmotivaatio!

   Poista