torstai 1. lokakuuta 2015

Kohti tuntematonta

Sijoituspäiväkirja

Syyskuu 2015

Syyskuu oli raskas kuukausi niin sijoittamisen kuin koko muun elämän osalta. Jälkimmäisestäkin kumpuaa varmasti muutama kirjoitus, joilla raskautta voi purkaa ja jakaa muutamia hyödyllisiä oppeja. Sijoittajalle syyskuu oli masentavaa katsottavaa, kun kurssit pääsääntöisesti laskivat. Osinkosijoittjan huulille pientä hymyä jaksoivat tuoda alati tilittyvät osingot amerikkalaisista sijoituksista.

Ostin salkkuuni lisää Nordeaa, joka jälleen putosi alle 10 euron. Näen, että positioni yhtiössä on oston myötä toistaiseksi täysi. Sen sijaan mielenkiintoista olisi tehdä lisäsijoitus Banco Santanderiin, joka nykyisellään vaikuttaa vielä edullisemmin arvostetulta kuin Nordea. Tällä hetkellä olen kuitenkin astetta varovaisempi poltettuani sormeni esimerkiksi Metson lisäyksen kanssa.

Nordean lisäksi hankin alkoholiyhtiö Diageon osakkeita, joka oli minulle uusi sijoitus. Kerroin taustoista erillisessä kirjoituksessa. Siinä muistutin hauskanpidon tärkeydestä, vaikka säästäminen ja sijoittaminen ovat yhtälailla tärkeitä. Tätä kirjoittaessani istun Helsinki-Vantaan lentokentällä. Lähden reiluksi viikoksi lataamaan akkuja ja selvittämään ajatuksiani. Lyhyeen panostukseen uppoaa helposti kuukausittaisen sijoituksen verran, mutta lyhyellä aikavälillä tämä sijoitus tuottaa paljon paremmin.

Lentokone kutsuu. Mukavaa viikonloppua!

2 kommenttia:

  1. Hyvää matkaa, muista tuoda tuliaisia =)

    VastaaPoista
  2. Olihan tuo syyskuu aika menoa. Kurssien laskiessa aina harmittelen, kun ei ole enemmän pelimerkkejä.

    Eihän rahasta mitään iloa ole jollei sitä myös sopivasti käytä. Toivottavasti olet saanut ajatukset suoriksi. Hyvää lokakuuta!

    VastaaPoista