keskiviikko 14. lokakuuta 2015

Kauhutarina todellisuudesta

Lähes poikkeuksetta olen pyrkinyt kirjoittamaan tähän blogiin kerran viikossa. Se on mielestäni ollut blogin tarkoitukselle, itselle ja toivottavasti myös lukijoille sopiva tahti. Viime viikolla kirjoitus jäi väliin, sillä elämä on ravistellut kovasti. Vihjasin tästä edellisessä kirjoituksessani "Kohti tuntematonta".

Tämä blogi on käsitellyt lähinnä henkilökohtaista taloudenhallintaa, sijoittamista ja vaurastumista kokonaisuutena yhden henkilön näkökulmasta. Näihin kolmeen liittymättömiä henkilökohtaisia asioita olen käsitellyt vain vähän - useasta syystä. Taloudellisen riippumattomuuden tavoittelu on kuitenkin pitkä tarina ja vaihteleva matka. Kohdalle osuu niin ylä- ja alamäkiä sekä voittoja ja vaikeuksia.

Tänä päivänä, taaksepäin katsottaessa, oma tarinani on ollut ylämäkeä. Muutaman kerran olen pohtinutkin, milloin jokin tulee menemään pieleen. Koska matkalle kuuluu vastoinkäymisiä, on tärkeä tiedostaa niiden kiero luonnollisuus. Vaikka vaikeudet eivät liittyisikään vaurastumiseen, kaikki kietoutuu lopulta toisiinsa.

Omaan tarinaani, vain sen ikuisuudelta tuntuvaan silmänräpäykseen, osui kerralla lähes ylitsepääsemättömältä tuntuva määrä muutosta, haikeutta ja surua. Vain kuuden viikon sisällä elämääni osui:
 • Lähiomaisen äkillinen kuolema
 • Pitkäaikaisen parisuhteen päättyminen
 • Orvoksi jääneestä lemmikistä luopuminen (onnellisella tavalla)
 • 5 vuoden työrupeaman päättäminen ja uuden aloittaminen
 • Muuttaminen ulkomailta takaisin Suomeen
Miksi julkaisen tämän kaikkien nähtäväksi? En ole aivan varma itsekään. Yksi syy on se, että tämä lienee yksi tapa purkaa tuskaa. Toiseksi vastoinkäymiset saavat miettimään oman tavoitteen mielekkyyttä, järkevyyttä ja tulevaisuutta kokonaisuudessaan. Raha-asiat vaikuttavat mitättömiltä kaiken muun rinnalla. 

Elämän vastoinkäymiset pysäyttävät. Samalla ne opettavat. Tarina saattaa hakea uutta käännettä. Se saa uusia vivahteita ja ulottuvuuksia. Aionkin kirjoittaa muutamasta yllä olevasta vaikeudesta vielä tarkemmin lähikuukausien aikana - itseäni ja lukijoita varten. 

Mitä tapahtuu seuraavaksi? En tiedä sitäkään. Taloudellisesti voin olla levollisin mielin, sen pitkäaikainen säästäminen on turvannut. Varmaa on myös se, että vaikeudet ja voitot tulevat vuorottelemaan myös jatkossa. Yleensä vaikeuksilla on tapana kasaantua. Vieläkin varmempaa on se, että pää on pidettävä pystyssä ja pyrittävä ajattelemaan myönteisesti. Kun raha-asiat eivät ole huolena, on vaikeudet helppo voittaa terveellä asenteella.

7 kommenttia:

 1. En varmasti käsitä tilanteestasi kuin pienen rahdun, hyvä jos sitäkään. Hyvä on ihmisen kirjata tuntojaan, se selkeyttää. Menetin kaksi läheistä vuosina 2010 ja 2011 - vieläkin päivittäin he ovat mielessäni. Nyt jo lempeämmällä tavalla, kun suru on hellittänyt.

  Mielelläni lukisin paluustasi Suomeen. Joskus leikittelen ajatuksella, mutta etelä-Ruotsi taitaisi silti olla lähin vaihtoehto. Kieltä kaipaan. Ja ruokia. Hiljentymistä joulun aikaan ja kevään vihreyttä, valoisia kesäöitä.

  VastaaPoista
 2. No huh. Näin se on että elämässä muut asiat ovat tärkeämpiä, ja raha-asiat pyörivät lopulta taustalla. Tämän tajuaa erityisesti silloin kun suuria muutoksia tapahtuu henkilökohtaisessa elämässä. Tsemppiä!

  VastaaPoista
 3. I am very sorry to hear all of this! My heart goes out to you!

  Take your time to recover and do not rush.

  VastaaPoista
 4. Anonyymi14.10.15

  Jaksamista.Nopeasti kääntyi monta sivua.

  VastaaPoista
 5. Yritä jaksaa. En tiedä lohduttaako tämä yhtään, mutta aina löytyy joku jolla on asiat vielä paljon huonommin. Kaikki huonot uutiset voivat tulla kerralla, mutta elämä voittaa varmasti ajan myötä. Tsemppiä!

  VastaaPoista
 6. Kyllä se siitä! Miksi halusit takaisin suomeen?

  VastaaPoista