maanantai 6. lokakuuta 2014

Nordnet laskee talletustilin korkoaan

Viimeksi kirjoitin Nordnetin Shareville palvelusta, joka on osoittautunut mielenkiintoiseksi sivustoksi sijoitusrintamalla. Toivottavasti käyttäjien kiinnostus kantaa ja palvelusta tulee yksi informaatiolähde sijoituspäätösten tekemiseksi. Vaikka ryhdyin puoliaktiiviseksi Sharevillen käyttäjäksi, siirsin jo itselleni huomattavaksi kertyneet käteisvarat Nordnetin talletustililtä Danske Bankin verkkosäästötilille. Nordnetin talletustilin korko jatkaa laskuaan 0,3 %:n tasoltaan.

Verkkosäästötili maksaa yhä kohtuullista, vähintään 0,8 %:n, korkoa. Verrattuna Nordnetin uuteen tasoon, 0,1 %:n korkoon, tämä on hyvä tuotto. Toki rahan makuuttaminen käteisenä ei ole pitkällä aikavälillä järkevää. Toisen sijoitusasunnon hankintaan tähtäävä suunnitelmani on ollut jo jonkin aikaa jäädytettynä. Vuokrasin hiljattain jo entisen omistusasuntoni ja nyt tähtäimessä on hankkia uusi huoneisto omaan käyttöön, kohtuutta unohtamatta.

Asuntosijoittamiseen tarkoitetut varani siirtyvät siis pois Nordnetin luototustoiminnasta, joka on jo merkittävä osa nettivälittäjän ansaintaa. Tämän siirron tarkoituksena on kuitenkin ottaa kaikki tuotto irti pääomastani. Lisäksi Dansken tililtä varat ovat nopeammin käytettävissä. Tänä päivänä asun maassa, jossa asuntokuplasta on ilmat pihahtaneet. Taksikuskien kanssa markkinatutkimusta tehneenä, on kuulemma ostajan markkinat. Tämä on selvä ostosignaali.

Onko muita hyviä parkkipaikkoja 15-20 k€:lle enintään puoleksi vuodeksi?

1 kommentti:

  1. Kiitos. Hyvä muistutus, ehkäpä harkitsen Nordaxia jälleen uudelleen. Ainakin nyt he mainostavat, ettei sijoitus ole määräaikainen: 12 ilmaista nostoa vuodessa.

    VastaaPoista