tiistai 14. lokakuuta 2014

Amerikkalaisten osakkeiden kaupankäyntitarjous

Nordnet paukuttaa kampanjaa toisen perään. Nyt vuorossa on amerikkalaisten osakkeiden kaupankäyntitarjous.  Tarjouksessa voi tehdä toimeksiantoja valtameren toisella puolella hintaan 10 € per kauppa normaalin 15 euron sijasta. Kampanja on voimassa loppuvuoden ajan. Ehkäpä tämä on pieni herätys valveutuneimpien asiakkaiden siirtymiselle edullisempien välittäjien käyttäjiksi?

Valitettavasti heikentyneen euron vuoksi euro ei ole yhtä ostovoimainen dollarimääräisten osakkeiden suhteen kuin vielä muutama kuukausi aikaisemmin. Lisäksi S&P indeksin päättymättömältä tuntunut voittokulku ylöspäin näyttää taittuneen. Amerikkalaisisten osakkeiden kyydissä on ollut mukava olla vuodesta 2010 lähtien. Indeksi on noussut lähes tasaisesti ylöspäin. Vaikka on riskaabelia jättäytyä kotimarkkinoiden varaan, olisi väärin sanoa, että nyt on oikea aika ostaa amerikkalaisia osakkeita.

Kaupankäyntitarjous vaikuttaa vaimealta signaalilta siitä, että piensijoittajat siirtyvät ostolaidalla silloin, kun osakekurssit ovat korkeimmillaan ja ammattisijoittajat alkavat kotiuttamaan voittojaan. Itse pyrin kertaamaan ja noudattamaan huhtikuisessa kirjoituksessani asettamiani askelmerkkejä kurssihuipulla toimimisesta. Siitä huolimatta aion jatkaa vauhtia hidastaen ostoja laadukkaisiin osingonmaksajiin.

Tällä hetkellä tarkkailen erityisesti seuraavia amerikkalaisia yhtiöitä:
  • Ensco tai Textainer
  • YUM Brands, kärsii mielestäni tilapäisistä vaikeuksista Kiinassa jatkaakseen menestyksekästä kasvua kehittyvillä markkinoilla.
  • Niille joilla ei ole salkussaan vielä suurta konglomeraattia, United Technologies lähestyy houkuttelevaa kurssitasoa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti