tiistai 18. heinäkuuta 2023

Kesäisiä spekulaatioita

Sijoituspäiväkirja

Heinäkuu 2023 - kuun alkupuolisko

Ostot

  • Jerash Holdings: Avasin pienellä erällä position vaatesopimusvalmistaja Jerashissa. Sen suurin asiakas on osinkokuninkuuden menettänyt VF Corp. Toisin kuin VFC:llä, Jerashin tase on erittäin vahva. Yhtiön päättynyt tilikausi oli odotetusti heikko. Mikäli ihmiset vielä ostavat North Facea tulevaisuudessa, näen, että Jerashin tulos tulee kehittymään positiivisesti vuoden tai kahden aikajänteellä. Sillä välin yhtiö maksaa mojovan osingon, joka on suhteellisen turvallinen huomioiden yhtiön suuret kassavarat.
  • Aktia: Ostin erän Aktiaa kurssin valuttua 9 euron tuntumaan. Suunnitelmanani oli pikemminkin lyhytaikainen treidi tavoitehintana 9,6-9,8 euroa.
  • Airtel Africa: Tein jo kolmannen oston afrikkalaiseen puhelinoperaattorin, jolla on merkittävä ja kasvava mobiilipankkiliiketoiminto. Kurssi laski ilman uutisia voimakkaasti 105 pennin tuntumaan, jota pidin hyvin houkuttelevana hintana. Todennäköisesti myyn osan positiosta, jos kurssi palautuu ylemmäksi.
  • Fresnillo: Tein lisäyksen hopeakaivosyhtiö Fresnilloon. Ensimmäisen erän ajoitus oli epäonnistunut, mutta en nähnyt muutosta hopean mahdollisen hinnan nousun taustalla olevassa teesissä.
  • Dole: Ostin reilun dollarin alempaa takaisin hedelmäyhtiön osakket, jotka olin myynyt kesäkuun lopussa.

Veivaukset

  • Nepa: Tuplasin positioni markkinointianalytiikkayhtiö Nepassa ostamalla ensin osaketta reilummin ja myymällä seuraavien päivien aikana heikosti ajoitetun erän ja osan juuri ostamistani osakkeista. Tappiota 33 prosenttia.

Myynnit

  • Banco Santander: Kierrätin taas Banco Santander positiota ostettuani osaketta huhtikuun jälkipuoliskolla viimeksi. Positioni osakkeessa oli hivenen ylisuuri, joten kevennys oli paikallaan. Myydylle erälle tuottoa 13,5 prosenttia.
  • Tokmanni: Myin Tokmannin osakkeet hieman yli tavoitehinnan kurssin lähdettyä mielestäni hieman epäloogiseen nosteeseen yrityskauppauutisista. Palataan takaisin, jos kurssi korjaa taas 12,5 euron alapuolelle. Voittoa 7,2 prosenttia kuukaudessa.
  • 3M: Myin 3M:n osakkeet pikkiriikkisellä voitolla pois, kun kurssi ei näyttänyt saavan nostetta mielestäni myönteisistä uutisista. Yksi kvartaaliosinko hieman lohdutti.
  • Fresenius: Myin suunnitellusti Freseniuksen osakkeet, pikkaisen liian varhain. Toisella pohjaan osuneella ostolla varmistettiin muutaman prosentin voitto.

***

   Hanki kehittävää mutta helppoa ja edullista kesälukemista - tilaa Vaurastumisen välineet.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti