maanantai 3. heinäkuuta 2023

Voittoja kotiin ja saksalaisia käänneyhtiöitä

Sijoituspäiväkirja

Kesäkuu 2023 - kuun jälkipuolisko

Ostot

  • Fresenius: Tein lisäyksen Freseniukseen. Olin ostanut ensimmäisen erän liian aikaisin. Toinen osto osui lähes pohjahintaan ja suunnittelen myyntiä pienellä voitolla.
  • Bayer: Ostin Bayeria kurssin piipahdettua 50 euron alapuolella. Bayeriin liittyy moninaisia riskejä aina massiivisista vahingonkorvauksista kyseenalaiseen tuloksentekokykyyn. Bayerilla on kuitenkin ruorissa uusi johto ja se on voittanut vahingonkorvausoikeudenkäynneistä suuren osan. Valo voi pilkottaa tunnelin päässä. Sijoitus on kuitenkin enemmän spekulatiivinen ja olen valmis ottamaan pienen myyntivoiton nopeasti kotiin 55-60 euron välimaastossa.
  • Atco: Ostin kanadalaisen infrastruktuuriyhtiön osakkeita. Atco on pitkäaikainen osingonkorottaja ja sillä on portfoliossaan kohtuullisia tosin suhdanneherkkiä bisneksiä. Atcon osake on nähnyt ripeän laskun, jollaisen jälkeen osake on usein korjannut ripeästi ylös. Osake on kohtuullisen hintainen ja jäänen keräilemään osinkoja, jos ounastelemani nousu ei toteudukaan.

Myynnit

  • PLDT: Myin filippiiniläisen puhelinoperaattorin osakkeet noin dollarin yli tavoitehinnan. Osto oli osunut hyvin lyhytaikaisiin pohjiin. Tuottoa tuli 12 prosenttia alle kahdessa kuukaudessa.
  • Weyco: Myin kenkäbrändiyhtiön osakkeet, joille tuli tuottoa 19 prosenttia puolessa vuodessa. Pääasiassa toimistokenkiä myyvän yhtiön myötätuuli voinee olla kääntymässä, kun ihmiset tiukentavat kukkaronnyörejään.
  • Dole: Myin osan hedelmäyhtiön osakkeista. Hieman kehnosti ajoitetun oston vuoksi tuotoksi jäi reilu 8 prosenttia puolessatoista vuodessa. Dole oli onneksi kohtuullinen osingonmaksaja, vaikkakin irlantilaisuus rankaisi suurella ennakonpidätyksellä. Saatan ostaa osakkeet takaisin, jos näemme korjausliikkeen ripeähkön nousun jälkeen.
  • Vinci Partners: Myin brasilialaisen rahoitusalan yhtiön osakkeet kurssin ylitettyä asettamani tavoitehinnan. Tuottoa 13 prosenttia kolmessa kuukaudessa.
***

   Hanki kehittävää mutta helppoa ja edullista kesälukemista - tilaa Vaurastumisen välineet.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti