lauantai 6. toukokuuta 2023

Pohjaongintaa Nokialla ja PLDT:llä

Sijoituspäiväkirja

Huhtikuu 2022 - kuun jälkipuolisko

Ostot

  • Nokia: Tein lisäyksen Nokiaan, niin monen suomalaisen tapaan, kun kurssi laski osavuosituloksesta. Yleensä olen ostanut Nokiaa väärällä hetkellä, kuten tein avaamalla position maaliskuussa. Mitä markkinat hinnoittelevat? Vaikka verkkolaitekauppa kävi vielä, joutuvatko velkaiset operaattorit tinkimään investoinneista?
  • PLDT: Ostin erän filippiiniläistä PLDT teleoperaattoria kurssin painuttua takaisin viimeisen pohjan tasolle. PLDT on mielenkiintoinen, koska sillä on pankkitoimilupa ja sen Maya-pankki pitää ykköspaikkaa digipankkina ja maksupääteratkaisuissa. Sen osakekurssi on kärsinyt yrityksen kontrolleissa ilmenneiden puutteiden vuoksi. Ongelmat kuitenkin vaikuttavat tilapäisiltä ja kertaluonteisilta.
  • Arjo: Ostin ruotsalaisen sairaalakalustevalmistaja Arjon osakkeita, kun kurssi ensin nousi hyvän osavuosituloksen seurauksena ja sen jälkeen korjasi takaisin alaspäin. Arjo on muodostanut pitkää tasaista pohjaa syyskuusta lähtien. Kurssi kävi kolme kertaa ylempänä marraskuussa 2021. Se oli toki markkinoiden hulluutta, mutta nyt kurssi on vuoden 2019 tasoilla ja suorituskyky samaa suurusluokkaa mutta vaikuttaa kohenevalta.
  • Banco Santander: Ostin espanjalaispankkia kurssin korjattua alaspäin pankkiosakkeiden pudotessa Yhdysvalloissa kuin kivet. Banco Santanderin yksi suurempi huolenaihe on sen autolainaliiketoiminta etenkin Yhdysvalloissa.
  • EHDL: Ostin kehittyvien markkinoiden korkean osingon mutta matalan volatiliteetin ETF:ää. Hauskasti rahaston suurin omistus on Cosco Shipping. Laivayhtiöt harvoin ovat kovin stabiileja. Sijoitus on ehkäpä enemmän spekulaiivinen uskoessani, että kehittyvät markkinat kehittyvät paremmin tai vähemmän heikommin kuin länsimarkkinat.

Myynnit

  • Serviceware: Myin suunnitelman mukaisesti, noin viiden prosentin tuotolla, puolikkaan position saksalaisesta Servicewaresta, jonka kurssi kipusi uudelleen yli 7 euron.
  • BHG Group: Myin kuun alussa ostamani nettikauppiaan osakkeet kurssin ponnahdettua osavuosituloksesta. Ounastelin olevani aikaisessa ostaessani osakkeita, mutta olin onnekkaasti väärässä. Mielestäni yhtiön raportti ei kuitenkaan ollut kovinkaan hyvä, osake oli luultavasti myyty niin alas, että kurssi kuitenkin elpyi ja sain pienen 7 prosentin myyntivoiton. Uudelleensijoitin varat hivenen paremmin strategiaan sopivaan Arjoon.

***
Yli helppolukuista 400 slaidia sijoittamisesta ja taloudellisesta riippumattomuudesta edulliseen pakettihintaan, katso Vaurastumisen välineet.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti