Sijoituspäiväkirja
Huhtikuu 2022 - ensimmäinen puolisko
Kuten maaliskuussa sijoitustoimintani oli ostopainotteista, vaikka markkinanäkemykseni on pikemminkin negatiivinen. Jos jotakin pitää edullisena, niin kai silloin on ostettava. Myyntilistaa, stop-losseja ja kurssihälytyksiä tulisi viritellä.
Ostot
- BHG Group: Ostin pienen erän putoava puukkoa. Osake kävi koronahuipussa 180 kruunussa ja on kirjoitushetkellä 9 kruunua. Swedbankin tavoitehinta osakkeelle on 20 kruunua. Yhtiön taustalla on pääomasijoittaja EQT ja nettikaupan kasvutrendi, mutta sisustustavaran- ja rautakaupan hyytyminen on satuttanut yhtiötä suuresti. Todennäköisesti olen vieläkin liian varhain liikkeellä.
- Relais: Ostin puoliväkisin Relaisin osakkeita hieman ennen osingon irtoamista. Mielestäni Relaisin osake oli lievästi aliarvostettu jopa alentuneella tulostasolla ja alhaisilla tuloskasvuodotuksilla. Jos yhtiö saa aikaan tasokorjauksen ja kykenee jatkamaan historiallista kasvuvauhtia sortumatta kehnoihin yritysostoihin 11 euron osake on mielestäni halpa.
- Legal&General: Olin pitkään seurannut englantilaiset vakuutusyhtiötä ja sen osaketta, mutta ohittanut ostopaikat useaan kertaan. Kurssin laskettua ja noustua takaisin 240 penniin päätin ostaa pienen erän joitakin viikkoja ennen muhkean osingon irtoamista.
- Sitowise: Ostin Sitowiseä kaksi erää. Mielestäni sijoituscase on samankaltainen kuin Relaisin kohdalla. Tarkemmin yhtiön tuote- ja palvelutarjontaa tutkittuani olen optimistinen yhtiön digitaalisen tarjooman osalta. Sitowise yrittää kansainvälistää sitä, mikä tarjoaisi suuremman upsiden. Se on kuitenkin vain optio. Todennäköisesti kevennän, jos kurssi korjaa lähemmäksi viittä euroa.
- Purmo: Nappasin Purmoa pienen erän ennen osingon irtoamista. Arvioni oli se, että kurssi ei enää enempää laskisi puolivuotisosingon irrotessa. Kurssi on sittemmin hivenen noussut. Asuinrakentamisen hiipuminen satuttaa Purmoa, siksi saatan myydä ennen osavuositulosta.
- Village Supermarket: Ostin takaisin amerikkalaisen pienen ruokakauppiaan osakkeita. Tätä aliarvostettua yhtiötä on helppo ostaa, kun kurssi välillä niiaa alas ja myydä sen palauduttua. Aliarvostuskaan ei tuossa välissä korjaannu, se johtuu pikemminkin vankasta perheomistuksesta ja kiinteästä kytköksestä ostoyhteenliittymään.
- Serviceware: Ostin jälleen erän pientä saksalaista ohjelmistoyhtiötä 6,7 euroon ja luovun jälleen puolikkaasta positiosta seitsemän euron paremmalla puolella.
Myynnit
- Securitas: Myin karkean suunnitelman mukaisesti Securitaksen osakkeita 94 kruunun tuntumassa. Olin ostanut osakkeita kahdesti lisää kuluvan vuoden aikana ja positio alkoi käydä suureksi.
- Domino’s Pizza Group: Myin myös englantilaisen Domino’s Pizza Groupin osakkeet, jotka olin ostanut takaisin maaliskuussa lyhyttä treidiä ajatellen. Sain pienen viiden prosentin tuoton ja osingon.
- Fresenius: Myin maaliskuussa ostamani Freseniuksen osakkeet pienellä kuuden prosentin voitolla. Näillä ei rikastuta, mutta kaupat ovat sopivaa pientä puuhastelua, ja käteispainon säätelyä.
***
Yli helppolukuista 400 slaidia sijoittamisesta ja taloudellisesta riippumattomuudesta edulliseen pakettihintaan, katso Vaurastumisen välineet.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti