tiistai 16. toukokuuta 2023

Onnekkaita veivauksia ja hätäisiä ostoja

Sijotuspäiväkirja

Toukokuu 2023 - kuun alkupuolisko

Ostot

  • Securitas: Ostin takaisin 86 kruunulla huhtikuun alkupuoliskolla 94 kruunuun myytyjä Securitaksia. Yhtiö julkaisi ensimmäisen vuosineljänneksen tuloksen ja osakekurssi sai siipeensä. Seuraavana päivänä irtosi osinko, eikä kurssi enää siitä juuri niiannut.
  • Dun&Bradstreet: Ostin amerikkalaisen yritystietopalveluja myyvän yrityksen osakkeita hämmästeltyäni sitä Enenton rinnalla pidempään. Kurssi oli laskenut yli 60 prosenttia listautumisesta ja saavuttanut uudet pohjalukemat. Olen valmis istumaan erän päällä, mutten välttämättä lisäämään.
  • Nordea: Hätiköin Nordean kanssa ja mielenhäiriössä ostin sitä kymmenen euron hintaan. Oli melko selkeää, että kurssi lipsuu kympin alapuolelle, kun pankkiosakkeet vielä Yhdysvalloissa horjuivat.
  • Fresnillo: Palasin takaisin maailman suurimman hopeakaivosyhtiön kyytiin hieman ylempää kuin olin viimeksi ostanut, ja kurssi on jatkanut lipumistaan. Olen noin 7 prosenttia pakkasella kuun puolivälissä. Saatan ostaa toisen erän, mutta koetan olla kärsivällinen. Silloinhan kurssi yleensä ponnahtaa.

Veivaukset

  • Sibanye Stillwater: Myin onnekkaasti Sibanyen osakkeet 9,5 dollariin ainoastaan siksi, että se oli ennakkoon määrittämäni tavoitemyyntihinta. En tiedä mikä yhtiön arvo on. Kurssi putosi pian myynnin jälkeen ja ostin osakkeet takaisin 8,2 dollarilla ankkuroiduttuani näille tasoille.
  • Fresenius: Ostin takaisin hieman alempaa huhtikuun alkupuoliskolla myydyt osakkeet. Pian Freseniuksen määräomistuksessa oleva ja vaikeuksien koettelema Fresenius Medical Care antoi vähemmän huonoja uutisia ja kurssi lähti hyvään kiitoon. Myin osakkeet viiden päivän omistuksen jälkeen. 

Myynnit

  • Medtronic: Myin amerikkalaisen terveysteknologiayhtiön osakkeet 9o dollarilla kappaleelta. Myynnillä realisoitui kohtuullinen voitto dollareissa mutta tappio euroissa mitattuna. Sehän on oikeastaan hyvä tulos. Ostan takaisin 85 dollarin alapuolella. Osteltuani viime kuukaudet paljolti amerikkalaisia osakkeita, hieman vastoin markkinanäkemystäni, dollaritilini oli jo pidempäään ollut pakkasella ja tällä myynnillä sain hieman kavennettua negatiivista saldoa.

***
Yli helppolukuista 400 slaidia sijoittamisesta ja taloudellisesta riippumattomuudesta edulliseen pakettihintaan, katso Vaurastumisen välineet.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti