perjantai 2. kesäkuuta 2023

Lisää Levistä ja vedonlyöntiä 3M:llä

Sijoituspäiväkirja

Toukokuu 2023 - kuun jälkipuolisko

Ostot

  • 3M: Ostin oikeudenkäyntien ikeessä rypevän 3M:n osakkeita kurssin valuttua karvan alle sadan dollarin ja osingon irtoamisen ollessa hyvin lähellä. Tätä kirjoittaessa 3M:n osake on hyvässä nousussa uutisesta, jossa sen kerrotaan sopineen yhden oikeusvaateista. Sijoitus 3M:n on oikeudenkäyntien vuoksi pikemminkin vedonlyöntiä, mutta jossakin vaiheessa hinta on houkutteleva - sitä on vain hyvin vaikea määrittää. Tulenkin myymään osakkeet jos kurssi palautuu 110 dollarin tietämille.
  • Duell: Ostin lisää Duellin osakkeita osavuosipudotuksesta. Minulla oli listautumisesta jäljellä pieni erä, jota olin jäänyt karvaasti holdaamaan. Olin onneksi listautumisen jälkeen myynyt osan annista saaduista osakkeista. Osto oli totutusti ennenaikainen. Todennäköisyys sille, ettei Duell koskaan tokene velkalastista ja kehnosti ajoitetuista yritysostoista, on suhteellisen suuri. Veikkaan, että kysynnän toipuminen “normaalille” tasolle vie vielä vuoden tai kaksi. 
  • Levi Strauss: Tein lisäyksen farkkuvalmistaja Levi Straussiin kurssin painuttua 13 dollarin tasoille. Ensimmäinen ostoni oli selkeästi heikosti ajoitettu. Yhtiössä kuitenkin yhdistyvät tunnettu brändi, lukuisat kasvumahdollisuudet, vahva tase, korkeat marginaalit ja sijoitetun pääoman tuotto sekä matala arvostustaso. Levi Straussin viimeinen raportoitu vuosineljännes oli heikko ja heikkous voi yhä jatkua kuluttajien ostovoiman heiketessä. Levi Strauss maksaa kuitenkin kohtuullista osinkoa ja se voi ostaa takaisin omia osakkeitaan. Legendaarinen brändi kasvaa nopeiten Aasiassa, jossa sen omat kaupat ovat näkyvästi esillä.

Myynnit

  • Travis Perkins: Myin englantilaisen rakennustarvikekauppiaan osakkeet parin prosentin tappiolla. Osinko huomioiden positio jäi täpärästi plussalle. Travis Perkins oli alunperin tarkoitettu lyhyeksi treidiksi, ja amerikkalaisten rautakauppiaiden heikentyvät tulokset saivat minut lopulta sulkemaan position hyvissä ajoin ennen seuraavaa osavuositulosta. Toisaalta heikentyneet fundamentit voivat olla jo täysimääräisesti hinnoiteltuna osakekurssiin, joka liikkuu koronapohjien tasolla.

Yli helppolukuista 400 slaidia sijoittamisesta ja taloudellisesta riippumattomuudesta edulliseen pakettihintaan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti