keskiviikko 19. tammikuuta 2022

Joulukuun sijoituspäiväkirjamerkintä

Sijoituspäiväkirja

Joulukuu 2021

Joulukuun sijoitustapahtumat olivat vähäisiä pitkän ulkomaanmatkan vuoksi. Satun nähtävästi olemaan aina matkoilla, kun markkinat laskettelevat. Matkustaessa on aikaa lukea ja kuunnella, mutta toimeksiantojen tekeminen tai syvällisempi tutkimus on liikkeessä vaikeaa. Sain kuitenkin perattua kymmenittäin myöhempää käyttöä varten talletettuja artikkeleita ja podcasteja. Onneksi raha tekee työtä puolestani, vaikka olisin valtamerten toisella puolen.

Aivan kuun alussa myin vielä toiset 100 kappaletta Wärtsilän osakkeita kasvattaakseni käteispositiota. En jaksa uskoa, että Wärtsilä menestyisi taloudellisesti energiavarastoinnissa. Kuun lopussa myin pienen erän Tallinkin osakkeita, pohjahintaan, realisoidakseni myyntitappioita ja vapauttaakseni pääomaa sijoituksesta, joka tuskin maksaa palkkaa sijoittajille vuonna 2022.

Myin myös viimeisen erän Solwersin osakkeita ja koetin joitakin päiviä myöhemmin ostaa position takaisin jonkin verran alempaa. Ohkaisen vaihdon ja leveän spreadin vuoksi vain osa toimeksiannosta toteutui ja jäin näin kirjaimellisesti rannalle ruikuttamaan, kun Solwersin kurssi lähti vihdoin nousuun. Tein Solwers sijoituksilla pienet myyntivoitot, enkä tuskin enää palaa takaisin omistajaksi. 

Joulukuussa osinkoja tilittyi runsaasti ja vuoden osinkotuotot kipusivat uuteen ennätykseen. Kuun puolivälin seurannassa salkun arvo oli hieman masennuksissa, nousten kohti kuun loppua. Vuoden viimeisessä seurannassa salkku kellotti arvon 413 000 euroa ja kokonaisvarallisuus 673 000 euroa


***
Laita oma varallisuutesi kasvuun, lue Vaurastumisen välineet.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti