keskiviikko 13. lokakuuta 2021

Parhaimmat sijoitusaiheiset Substack-uutiskirjeet

 "Investors are in the business of processing information." -Seth Klarman

Sijoittajan tärkeimpiä tehtäviä on tiedon hankinta ja prosessointi. Kuten hyvin tiedämme, tänä päivänä tiedon niukkuus ei ole tänä päivänä haaste, vaan pikemminkin informaation suuri määrä ja sijoittajan kyky keskittyä olennaiseen. Siksi sijoittajan on tarkkaan harkittava ja arvioitava, ketä seuraa ja mitä lukee. Yksi nopeasti nousseista ja nousevista tietolähteistä ovat Substack-uutiskirjeet, joiden ideana on tulla suoraan lukijan sähköpostiin.

Moni uutiskirjeistä julkaisee tekstejä varsin epäsäännöllisesti ja harvoin, jotkut säännöllisesti jopa viikoittain. Laadukkaimmat uutiskirjeet ovat maksullisia, mutta julkaisevat myös ilmaisia kirjoituksia. Blogien tapaan kirjoittajana voi olla kuka vain, mutta jotkut kirjoittajat ovat tehneet uutiskirjeestä itselleen ammatin ja pystyvät näin käyttämään tutkimukseen ja kirjoittamiseen huomattavan määrän aikaa. Luen itse useita uutiskirjeitä. Kaikkea en aina ehdi lukemaan, mutta yhtiöitä käsittelevät analyysit talletan omaan kansioonsa ja näin minulle kertyy vähitellen pieni pankki yhtiöanalyysejä. 

Tässä lista parhaimmista löytämistäni uutiskirjeistä:

Makro ja trendit

The Ross Report
The Transcript

Arvosijoittaminen

Value Situations
Finding Moats International
The Sleepwell Strategy
Return's newsletter
Security Analysis

Kasvusosakkeet

Investi Analyst Newsletter
MT Capital Research
Mindset Value
The Global Investor
Only Alpha
Equity Breakdown

Treidaus
Weekly Stock Bull Finder

Pyöräily
Spoke too soon
Uutiskirjeitä löytyy siis aiheesta kuin aiheesta!

Jäikö jokin hyvä uutiskirje mainitsematta?

***

Blogien suosio on vaikuttanut hiipuneen huippuvuosista sosiaalisten medioiden puristuksessa. Twitter, uutiskirjeet ja esimerkiksi Seeking Alpha ovat syrjäyttäneet blogeja myös omassa lukemistossani. Haluan varmasti löytää aiempaa syvääluotaavampaa lukemista ja erikoisempia ideoita. Eräs päivä sain idean kokeilla omia osakeanalyytikon taitoja ja viedä kirjoitusharrastusta askeleen pidemmälle. Päätin tutkia tarkemmin yhtiötä ja osaketta, jota olen seurannut jo kuukausien ajan. 

Vaikka osakeanalyysin työstäminen oli haastavaa, lähti ainakin sen mitta hieman käsistä. Muutaman päivän uurastuksen seurauksena päätin itsekin julkaista osakeanalyysin Substackin alustalla, jottei se jäisi vain omaan pöytälaatikkooni. Kirjoituksen tein englanniksi, koska terminologia on sujuvampaa rahan kielellä ja mahdollinen lukijakunta on laajempi, vaikka tärkeämpää olikin harjoittaa kirjoittamista ja osakeanalyysiä. Lue osakeanalyysini tästä, ja muista tilata seuraava suoraan sähköpostiisi.

***
Vahvista sijoitusosaamisen perusteita, lue Vaurastumisen välineet.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti