tiistai 24. elokuuta 2021

Kalusto, varusteet ja niiden kustannukset

Tämän ilmestyessä olen Itämerellä matkalla Helsingistä Saksaan. Lopetettuani päivätyöt päätin, että on sopiva hetki toteuttaa yksi haaveistani ja pyöräillä Euroopan lävitse. Aiemmassa kirjoituksessa avasin reissun suunnitelmaa ja siihen valmistautumista. Tässä kirjoituksessa kirjaan ylös matkan kaluston, varusteet ja niihin liittyvät kustannukset suurpiirteissään.  Nämä listaukset jäävät itselleni muistiin, mielenkiinnoksi joillekin lukijoille ja niille, jotka joskus aikovat pitkälle pyörämatkalle.

Kalusto ja varusteet

Polkupyörä: BMC Granfondo GF02 cyclo-cross pyörä, jossa maantierenkaat. Look-maantielukkopolkimet.

Varustelista: Kuumageeli, kylmägeeli, Voltaren, pyykkinaru, lavuaarin tulppa, monitoimityökalu, kuusiokoloavainsetti, kuusiokoloavain polkimille, käsipumppu, 2x0,75l juomapullo, 2x0,5l juomapullo, pyyhe, USB-adapteri, golfpallo, sähköteippi, nippusiteitä, 4xsisärengas, ulkorengas, ketjurasva, ensiapupakkaus, 2xlyhythihainen pyöräilypaita, pitkähihainen ajopaita, tuuliliivi, hihat, lahkeet, 2xpyöräilyshortsit, pitkälahkeiset ajohousut, ajolasit, pyöräilylakki, kännykkäteline, ajohanskat sormikkaat, ajohanskat pitkät, sadetakki, kypärä, 2xpuhdistusrätti, ketjunkatkaisija, pinna-avain, kengänsuojat, pyöräilykengät, farkut, verkkarit, 2xT-paita, shortsit, 4xbokserit, 3xsukat, kengät, paita, tietokone, laturi, puhelimen laturi, sykemittari, 2xvara-akku, hygieniatarpeet, e-lukija, 2xbluetooth kuulokkeet, passi, puhelin, luha, retkiastia, lukko, takavalo, otsalamppu, heijastin. 

Lisäravinteita ja ruokaa ensimmäisten päivien tarpeisiin: muslipatukoita, kaurapuuroa, maltodekstriiniä, heraproteiinia, urheilujuomajauhetta, elektrolyyttitabletteja, proteiinipatukoita.

Etukäteiskustannukset

Pyörä ja polkimet: 1450 € (satuin löytämään sopivanlaisen ylivuotisen mallin)
Huolto: 100 €

Vaatteet ja varusteet: noin 600 €
Minulla oli osa varusteista entuudestaan, jotkut varusteista kaipasivat päivitystä, joten tämä summa pitää sisällään suurpiirteissään seuraavat: 2xulkorengas, 3xsisärengas, 1xtakavalo, 1xtuuliliivi, 1xajopaita, 1xpuhelinteline, 1xsatulalaukku, 2xketjurasva, 1xjalkapumppu, 1xajohanskat, 1xajolakki, 1xkypärä, 1xkengänsuojat, 1xkengät, 1xajolasit, 1xsadetakki, 1xpyöräilyshortsit.

Laiva Saksaan: 200 €
Komoot karttasovellus: 20 €
Vuokra-auto satamaan: 20 €
Lisäravinteet: 50 €

Yhteensä noin 2440 euroa.

En ole määrittänyt budjettia varsinaista matkaa varten. Rahaa tulee kulumaan paljon niin hotellimajoitukseen kuin ravintolaruokailuun. Luonteeltaan matka on sellainen, ettei näistä voi tavoitteen vuoksi juuri tinkiä: 3000 kilometrin matkalla energiaa on saatava riittävästi ja hyvät unet ovat palautumisen kannalta tärkeitä.

*

Pääsin harjoittelemaan koko kevään suhteellisen terveenä. Tätä kirjoittaessa koitan toipua nuhasta. Sen aiheutti todennäköisesti kylmentynyt ilma ja/tai viimeisille viikoille rajusti keventämäni harjoittelun shokki. Olin harjoitellut neljä viikkoa perätysten keskimäärin yli 16 tuntia viikossa ja pudotin harjoitusmäärän toiseksi viimeiselle viikolle alle kymmeneen ja viimeiselle viikolle seitsemään tuntiin, joka jää nyt toteutumatta. Ylikunnon kautta kuntoon. Makaan sängyssä, mutta koetan pitää selän välillä liikkeessä ja ajoittain venytellä etu- ja takareisiä, jotta pysyisin toimintakykyisenä. Keskiviikkona 25.8. on luvassa 13 kilometrin prologi Travemunden satamasta hotelliin ja ensimmäinen 153 kilometrin tasamaaetappi ajetaan torstaina 26.8.

***
Säästä, sijoita ja rahoita unelmasi. Lue Vaurastumisen välineet.

1 kommentti:

  1. Tsemppiä matkaan. Uskon että selviydyt. Jään innolla odottamaan päivityksiä.

    VastaaPoista