lauantai 9. tammikuuta 2021

Rakenna oma kiinteistörahasto

Haluatko sijoittaa helposti erilaisiin kiinteistöihin?

Kiinteistöt ovat tärkeä omaisuuslaji osana hajautettua sijoitussalkkua. Erityisesti liikekiinteistöihin on kuitenkin hankala sijoittaa suoraan - harva ostaa teollisuushallia ja alkaa vuokrata sitä. Asuntosijoittaminen on yleistynyt, mutta se vaatii vaivannäköä, paikallistuntemusta ja suurehkon alkupääoman.

On olemassa helpompi tapa. Amerikkalaiset REIT-yhtiöt tuovat sijoittajan ulottuville kaikki eri kiinteistösektorit aina datacentereistä pienvarastoihin. REIT-yhtiöiden liiketoimintana on ostaa, omistaa ja vuokrata kiinteistöjä. Yhtiöihin voi sijoittaa tavanomaisen osakkeen tapaan, niiden osakkeita voi ostaa ja myydä päivittäin pörssissä.

Rakenna oma kiinteistörahasto -julkaisu tutustuttaa lukijan REIT-yhtiöihin, eri kiinteistösektoreihin ja REIT-yhtiöiden analysointiin. Pieni opiskelu kannattaa, koska REIT-yhtiöt ovat kustannustehokas vaihtoehto pankkiiriliikkeiden kiinteistörahastoille, jotka perivät sijoittajan pääomasta sievoisat hallinnointipalkkiot. 

Yli 60 sivun selkeästi jäsennelty tietopaketti tuo sinulle ymmärryksen omaisuuslajista, joka on tehnyt enemmän miljonäärejä kuin mikään toinen toimiala.

Vaikka useat kiinteistösektorit ovatkin murroksessa ja sijoittajien hyljeksimiä, voi epäsuosio tarjota kärsivälliselle sijoittajalle houkuttelevia ostopaikkoja. Lisäksi REIT-yhtiöt tarjoavat useimmiten vakaata ja keskimääräistä korkeampaa osinkotuottoa. 

Aloin tutustua amerikkalaisiin REIT-yhtiöihin vuonna 2011. Julkaisu tuo ulottuvillesi vuosien aikana kertyneen tiedon, joka REIT-yhtiöihin sijoitettaessa on hyvä ottaa huomioon. Sijoittaminen REIT-yhtiöihin on tuonut omaan salkkuuni vakautta ja tasaista tulovirtaa osinkojen muodossa.

Rakenna oma kiinteistörahasto -julkaisun saat helposti luettavassa muodossa .pdf-tiedostona sähköpostiisi alle vitosella. 

Verkkokauppaan tästä linkistä.

5 kommenttia:

 1. Anonyymi9.1.21

  julkaise pari sivua tosta ilmaiseksi niin pystyisi hieman arvioimaan kannattaako ostaa loppu julkaisu vai ei. Blogin perusteella voisi kannattaakkin, mutta siltikin askaruttaa

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Moi! Hyvä kommentti. Verkkokaupan sivuilta löytyy muutama sivu esikatselusta, selaa vain kuvia oikealle. Kaikki tieto on aina löydettävissä netistä ilmaiseksi, mutta julkaisussa olen koonnut, jäsentänyt ja priorisoinut tiedon suomeksi helpoksi luettavaan muotoon. Julkaisuissani maksat ennenkaikkea vaivattomuudesta.

   Poista
  2. Anonyymi11.1.21

   ai perhana, niinpäs onkin, pitääkin ottaa silmä käteen

   Poista
 2. Anonyymi10.1.21

  Mainiota, tätä juuri tarvitaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, muutamaa keskustelufoorumien ketjua lukuunottamatta suomalaista materiaalia REIT-yhtiöistä on hyvin vähän saatavilla!

   Poista