torstai 14. marraskuuta 2019

Cramo - rakas lapsi lähtee maailmalle

Sijoittamisessa tulee välillä virheitä ja välillä onnistumisia. Nordea ja Nokia ovat olleet tämän syksyn pettymyksiä, mutta Cramon tarina salkussani jaksaa hymyilyttää!

Cramo oli aivan ensimmäinen sijoitukseni, jollei lasketa JOT Automationia teknokuplan aikana. Sijoitin ensimmäisen kerran Cramoon vuoden 2007 lopussa 17,15 euron hintaan. Kurssi oli puolittunut huipputasoiltaan, mutta se jatkoi matkaansa alaspäin. Ostin lisää 14 euron tuntumassa puoli vuotta myöhemmin. Neljä kuukautta myöhemmin ostin 6,6 eurolla kaksinkertaisen määrän osakkeita. Keskihintani oli 11,21 euroa. Myin osakkeet pari vuotta myöhemmin, 2010, 14,9 euron hintaan ja tein voittoa 311,5 euroa kulujen ja verojen jälkeen. Osinkoja olin saanut verojen jälkeen 36 euroa.

Palasin seuraavan kerran omistajaksi elokuussa 2012. Ostin osakkeita 100 kappaletta 8,52 euron hintaan. Seuraavan kerran ostin Cramoa vuonna 2014 90 kappaletta 11,5 euron tasolla. Tällä kertaa pysyin omistajana aina vuoteen 2019 saakka. Päätin myydä osakkeet yhtiön päätettyä jakautua kahteen osaan. En pitänyt suunnitelmasta ja myin osakkeet 19,9 eurolla. Tein voittoa 1311 euroa verojen ja kulujen jälkeen. Osinkoja sain neljän vuoden aikana 601,6 euroa.

Ote sijoituspäiväkirjasta - elokuu 2012:
"Lisäksi hankin salkkuun takaisin 100 kappaletta Cramon osakkeita hintaan 8,52 euroa. Jälleen melko alas vajonneella heiluriosakkeella lähdin tavoittelemaan kurssinousua ja kohtuullista 3 prosentin osinkoa ensi keväänä. Uhkana oli kuitenkin osakemarkkinoiden suunnan kääntyminen jälleen alas sekä rakennusmarkkinoiden hyytyminen, josta oli jo selviä merkkejä havaittavissa."

Onneksi odotin rakennusmarkkinoiden hyytymistä vuoteen 2019!

Jakaantumisen jälkeen Cramon kurssi luonnollisesti notkahti, koska osa yrityksestä listautui Tukholmaan. Yhtiö julkaisi myös tulospettymyksen ja kurssi jatkoi laskuaan. Ostin 100 kappaletta osakkeita heinäkuun puolivälissä 2019 8,6 eurolla ja saman kuun lopussa 120 kappaletta 8,12 eurolla. Marraskuussa yhtiö ilmoitti, että se neuvottelee ostotarjouksesta, ja myöhemmin tarjouksen tekijäksi paljastui belgialainen Boels. Cramosta tarjottua preemiota pidettiin pienenä ja ajattelin, että voisi olla  olemassa mahdollisuus, ettei ostotarjous menisi lävitse. Myin 100 kappaletta osakkeita hintaan 12,8 euroa ja ostajan selvittyä loput 120 kappaletta 13,4 eurolla. Tällä kertaa tein voittoa yhteensä 722 euroa.

Reilun vuosikymmenen mittaan olen tehnyt siis Cramolla lähes 3000 euroa myyntivoitot ja osingot yhteenlaskettuna. Cramoon sijoitettaessa ei jälkikäteen ajateltuna ole mennyt pieleen montaakaan asiaa, lähinnä vain pieni positiokoko. Ostin osakkeita niin laskevaan kuin nousevaan kurssiin. Uskalsin ottaa näkemystä myynneissä, enemmän onnistuen kuin epäonnistuen. Jälkiviisas on helppo olla. Cramon lähtiessä pörssistä, minulla on jälleen paljon käteistä vailla työpaikkaa ja veroja maksettavana. Missä on euroille uusi työpaikka?

***
Onnistu sijoittamisessa - lue Vaurastumisen välineet!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti