perjantai 8. huhtikuuta 2016

Blogi täyttää kolme vuotta

Tarina vaurastumisesta blogi täytti maaliskuussa kolme vuotta. Blogi sai alkunsa, kun ryhdyin julkaisemaan itseäni varten kirjoittamiani päiväkirjamerkintöjäni. Alkuun julkaisin niitä takautuvasti ja myöhemmin pääsin niin sanotusti reaaliaikaan. Päiväkirjamerkintöjen lisäksi aiheet ovat monipuolistuneet, kun olen vuosi vuodelta laajentanut tekemistäni ja sijoittamistani osakemarkkinoiden ulkopuolelle.

Kirjoitukset ja aiheet

Blogissa on julkaistu yli 220 kirjoitusta, joista ainoastaan muutama on ollut erittäin lyhyt kommentti ajankohtaisesta tapahtumasta. Kuukausittain olen julkaissut perinteisen sijoituspäiväkirjamerkinnän, jossa olen käsitellyt erityisesti osakesijoittamistani.

Suosituimpia kirjoituksia ovat olleet ensimmäisen sijoitusasuntoni hankintaa käisttelevä teksti, osakevälittäjä Lynxiä vaihtoehtona pohtiva kirjoitus sekä vertaislainapalvelu Fixuraa ruotiva kirjoitus. Kärkikymmenikköön yltää hieman yllättäen myös puolihumoristinen kirjoitus Lidlistä ostospaikkana.

Haluaisitko kuulla jostakin aiheesta enemmän kuin olen tähän saakka kirjoittanut?

Kävijämäärät

Sivuston kuukausittainen katselujen lukumäärä nousi yli kymmenentuhannen marraskuussa 2014. Tämän jälkeen katselujen lukumäärä vaikuttaa saavuttaneen lakipisteensä liikkuen 11-12 000 välimäästossa. (Lähde: Blogger tilasto)

Blogialustan tarjoamat tilastoja ei pidetä kaikkein luotettavimpina. Olen seurannut kävijämääriä vasta vähän aikaa Google Analyticsin avula.  Muutamia lukuja poimiakseni sivustolla on tavanomaisena päivänä noin 100 yksilöityä kävijää ja uuden kirjoituksen julkaisupäivänä määrä kohoaa 200-250 kävijään. Blogger tilaston mukaan blogin sivukatselujen määrä liikkuu tyypillisesti 250-500 välimaastossa.

Olisiko sinulle lukijana hyötyä siitä, että Tarina vaurastumisesta blogi olisi sosiaalisessa mediassa? Missä niistä?

Kävijämäärän kehityksen mahdollistajana näen toki näkyvyyden hakukoneissa, mikä on enemmän sattuman kauppaa kuin jotain, johon voi tai kannattaa suuresti koettaa vaikutta. Kävijämäärät vaikuttavat myös mainostuloihin. Olen aikaisemmin kirjoittanut blogiansioista. Vaikka kävijämäärät ovatkin hiljalleen nousseet tilanne ei siitä ole merkittävästi muuttunut.  Niin affiliate mainoksista kuin Googlen Adsense mainoksista tulee molemmista keskimäärin 100-150 euroa vuodessa.

Tulevaisuus

Ikävän moni vauhdikkaasti aloittanut blogi kuolee alkuinnostuksen jälkeen. Oma motivaationi blogin kirjoittamiseen on säilynyt yllättävän korkealla. Saan joskus inspiraation ja saatan kirjoittaa parikin kirjoitusta perätysten. Pyrin pitämään muutaman valmiiksi kirjoitetun jutun ikään kuin varastossa, koska korkeakin motivaationi kohtaa ylä- ja alamäkiä eikä kirjoittamiseen ole aina viikoittain aikaakaan.

Blogin ulkoasu on pääpiirteissään pysynyt samana aina alusta lähtien. Välillä olen pohtinut, pitäisikö minun ryhtyä  puuhaamaan siihen päivitystä ja ehostusta. Joka kerta olen todennut, että on parempi keskittyä sisältöön kuin käyttää paljon aikaa ulkonäön entraamiseen. Mitä mieltä sinä olet?

Onko blogin luettavuus ja käytettävyys riittävän hyvällä tasolla?

Uskon vahvasti, että blogi tulee jatkamaan matkaansa, vaikka enteilen tarinassa uusia juonenkäänteitä. Joka tapauksessa blogi tulee varmasti pitäytymään ääneen lausumattomassa ajatuksessaan: jakaa käytännön kokemuksia osakesijoittamisesta, säästämisestä ja vaurastumisesta.

5 kommenttia:

 1. Minullakin nousi kävijämäärät yli 10 000:een tammikuussa. Mielenkiintoista nähdä tasaantuu minullakin tuonne 11 000 - 12 000 välimaastoon. Tähän asti on ollut tasaista kasvua, mutta täytyyhän jossain välissä loppua kesken ne uudet ihmiset, joita kiinnostaa lukea ajatuksiani.

  VastaaPoista
 2. Toivottavasti kävijämäärät jatkavat kehittymistään! Kyllähän aihepiiriemme ulottuvuus on suomenkielellä melko rajallinen.

  VastaaPoista
 3. Onnea kolmivuotisesta blogista! T. puolimiljoonaapaaomaa.blogspot.fi

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Sinä näytätkin matkan jo taivaltaneen! Mielenkiinnolla seuraan, miltä siitä asetelmasta näyttää.

   Poista
 4. Onnittelu taipaleesta. Minulla kävimäärät ovat hyvin samalla tasolla. Kirjoittamisen aktiivisuus vaikuttaa.

  VastaaPoista