maanantai 7. huhtikuuta 2014

Oikotie taloudelliseen onneen

Toijala sai huhtikuun ensimmäisellä viikolla kymmenen uutta miljonääriä EuroJackpot arvonnassa. Loton kaikkien aikojen jättipotti puolestaan arvottiin lauantaina 5.4. Lauantai-iltapäivänä katselin ostoskeskuksessa kuinka Veikkauspisteen äärelle jonottavat ihmiset kantoivat valkopunaisia kaavakkeitaan onnennumeroineen.

Lampaanlailla liityimme joukkoon täyttäen omat numeromme. Miljoonahuumassa ostimme vielä kymmenen lisäriviä. Matkalla autolle alas liukuportaita totesin avopuolisolle maksaneemme juuri köyhien lisäveron. Sain osakseni silmiä siristävän vilkaisun. Autossa kävimme keskustelun, kuinka jakaisimme jättipotin ja mitä hankkisimme voittorahoilla.

Vartin yli kymmenen lottoarvonnan käynnistyessä kuvittelin, kuinka sadattuhannet ihmiset kyyristyivät tositteidensa ääressä osumat ympyröidäkseen. Otin kyyryasennon sohvapöydän ylitse kuulakärkikynä kädessäni. Yhtään päävoittoa ei tällä kierroksella kuitenkaan arvottu. Yhtään miljonääriä ei syntynyt. Oikotietä (taloudelliseen) onneen ei ole.

Sen sijaan vaurastumiseen on olemassa yksinkertainen oikotie. Vaurastumisen yhtälö on kaikkien ulottuvilla. Kulutason on alitettava tulotaso. Ylijäämä sijoitetaan tuottaviin kohteisiin. Lisätuloja voi hankkia vaurastumisen vauhdittamiseksi monin eri keinoin. Kaikki kolme ovat omasta viitseliäisyydestä kiinni.

Henkilökohtaisella tasolla elän tänä päivänä taloudellisesti levollisesti. Pidän työstäni, vaikka sitä on liikaa. En kuitenkaan pelkää työn päättymistä tai loppumista. Nykyisellä kulutasolla ja säästöilläni voisin elää pitkään ilman palkkatyötä.

Taloudellisen riippumattomuuden tavoittelu on elämäntapa, joka palkitsee jo matkallaan. Elämä on hallinnassa ja yllättävät tilanteet eivät pudota arkea tasapainostaan. Vaurautta rakentava yksilö tai perhe voi elää kuin lottomiljonääri, ilman suurta huolta huomisesta.

1 kommentti:

  1. Itsekään en usko paljoa tuollaisiin pikavoittoihin. Kyllä se tienaaminen yleensä kovaa työtä vaatii =)

    VastaaPoista