torstai 7. marraskuuta 2013

Sijoitu Lidlin lähelle

Vaurastumisen vauhtipyörät

Sijoitusvihjeessä numero 6 tarkastelin kustannuksia hyvin yleisellä tasolla. Tänään ajaessani kahden kauppakassin kera lähikaupastamme Lidlistä kotiin totesin mielessäi, että olen onnellisesti asunut kaksi kertaa Lidlin välittömässä läheisyydessä. Useissa eri tutkimuksissa Lidl on todettu edullisimmaksi paikaksi tehdä ruokaostoksia. En ole itse tehnyt asiasta tilastointia, mutta kerta toisensa jälkeen hämmästelen kuinka ruokakassin hinta kohoaa muissa ruokakaupoissa aina totuttua korkeammaksi. Toki tämä ilmiö on mammonaa Keskon osakkeenomistajille ja vähittäiskaupan tavoitetila.

Hankkiessani nykyistä omistusasuntoani yksi päätökseeni vaikuttava tekijä oli Lidlin läheisyys. En ole katunut. Lidl on sekä parantanut valikoimaansa että kohentanut mielikuvaansa erittäin onnistuneella markkinoinnilla. Hankimme edelleen kuukausittaiset ruokaostoksemme 100 € per henki. Ylijäämä jää säästöön ja sijoitettavaksi. Lidl onkin vielä yksi tärkeimpiä vaurastumisen vauhtipyöriäni.

Kolme nyrkkisääntöä kurinalaiselle säästäjälle matkalla kohti taloudellista riippumattomuutta:
  1. Mitä Lidlistä ei saa, sitä ei tarvitse. Laaja valikoima ohjaa tekemään runsaampia ostoksia.
  2. Älä totuttaudu liian hyvään. Valio ja kaksi suurinta ruokakauppaa pystyvät pitämään yllä massiivista mediamainontaa vain korkeiden hintojen ansiosta.
  3. Bonus: Lidlin Colasta saa riittävän hyvää rommikolaa. Osta hyvä rommi esimerkiksi lentokentän tax-freestä Saksasta. Lidlistä saa myös Pepsiä edullisesti.
Olet onnistunut, kun kumppanisi tiedustelee, voisimmeko käydä Citymarketissa hieman useammin. 

Vaurastumisen komponenteista - tulot, menot, sijoituksille saatava tuotto - menoja on tiettyyn rajaan saakka helpoin kontrolloida. Ne ovat lähes yksinomaan jokaisen henkilökohtaisesti päätettävissä.

Lue myös muut säästämisaiheiset kirjoitukseni:
Parturituolissa ulkomailla
Älä asu aivan äveriäästi
Senteistä kolmeen metriin

5 kommenttia:

  1. Lisäsin blogisi Sijoitus.org sivustolle. Aina on mukava lukea blogeja joissa kerrotaan suoraan sijoituksista eikä peitellä kaikkia prosenttien taakse.

    VastaaPoista
  2. Anonyymi20.1.14

    "Olet onnistunut, kun kumppanisi tiedustelee, voisimmeko käydä Citymarketissa hieman useammin."

    :) Olen samaa mieltä.

    VastaaPoista
  3. Anonyymi2.7.14

    Ja sitten ne ihmettelee miksi avioerot ovat yleistyneet....

    VastaaPoista
  4. Kiitos rakentavasta kommentista. Uskon vahvasti, että enemmän riitaa aiheutuu tasapainottomasta taloudenhoidosta kuin tasapainoisesta. Näin yleistäen, mitä enemmän rahaa käyttää kalliimpiin tuotteisiin sitä varmemmin henkilökohtainen talous ajautuu ulos tasapainostaan.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Anonyymi28.3.19

      Tasapainoton taloudenpito aiheuttaa hyvin todennäköisesti riitoja parisuhteeseen. Se ei kuitenkaan poista sitä riskiä, etteikö 75% säästämisasteesta voisi myös aiheutua ns. "hellasäröä", jos toiselle riittäisi esimerkiksi 50% säästöaste (molemmat kuitenkin tasapainoista taloudenhoitoa)

      Poista