torstai 10. lokakuuta 2013

Uutisia jokaisella rintamalla

Sijoituspäiväkirja

Helmikuu 2013

Helmikuussa päivitin blogin ulkoasun sopivammaksi blogin rakenteeseen ja suomalaiseen kulttuuriin. Aloitin hiljalleen blogin markkinoinnin kommentoimalla eri blogeihin, mikä toi mukavasti lisää kävijöitä. Ensimmäisenä perustamani blogi toimi hyvin opinahjona ennen varsinaisen päätavoitteen käynnistämistä. Tavoitteena oli lisäksi ponnistaa blogista kirjoittamaan kansallisiin medioihin. Blogi oli yhdellä tärkeimmistä hakusanoista (xxx) Googlen sivulla 14. Toisella hakusanalla (yyy) blogin LinkedIn ryhmä sijoittui sivulle neljä.

Nettikauppa ja maahantuontiprojekti ottivat takapakkia, kun liikekumppani enemmän tai vähemmän vetäytyi hankkeesta. Helmikuussa oli korkea aika tehdä päätös hankkeen jatkamisen tai päättämisen suhteen. Päätöstä en kuitenkaan vielä tehnyt, enkä myöskään toimenpiteitä yritystoiminnan aloittamisen suhteen.

Sijoitusrintama oli myös täynnä uutisia. Omaisuuden arvo kohosi helmikuussa yli 100 000 euron. Tässä kohtaa oli hyvä ja mielenkiintoinen hetki summata omaisuusluokkien osuutta. Ne olivat osakkeet 67 %, asunto 15 %, käteinen 13 %, rahastot 4 % ja vertaislainaus 1 %. Ostotoimeksiantoni Intelissä totetutui 19.2. ja kurssit kääntyivät heti hienoiseen laskuun. Salkussa oli historiallisesti viisi osaketta, joiden tuotto oli yli 100 prosenttia (Fiskars, Betsson, Huhtamäki, YIT ja YUM).

Warren Buffett ilmoitti ostavansa kokonaisuudessaan yhden suosikkiyrityksistäni Heinzin. Tämä todennäköisesti nostaa Rapalan kulutustavaradivisioonaan. YIT ilmoitti – Abbottin tapaan – jakaantuvansa kahteen yhtiöön, rakentamiseen keskittyvään YIT:hen ja kiinteistöteknisiin palveluihin keskittyvään Caverioniin. Nämä uutiset eivät olleet pitkäjänteisen sijoittajan mieleen, vaikka molemmat aiheuttivat erittäin myönteisen kurssireaktion. Salkun indeksi oli kohonnut joulukuun puolivälin 120 pisteestä 130 pisteeseen ja salkun voitto ennätykselliseen 12 000 euroon. Osakemarkkina vaikutti, jollei kuumentuneelta, lämpimältä.


Harkitsin Banco Santanderin lisäämistä 5,8 euron kurssitasolla. Viimeisin ostoni oli vuodelta 2011 6,2 euron kurssiin. Aivan helmikuun alussa yhtiö maksoi kaksi kertaa 32,43 euron ylimääräisen osingon, valittavana olisi ollut myös ottaa lisää osakkeita. Helmikuussa ostin Intelin osakkeita. Sijoitukseen sisältyi suuri riski pitkällä aikavälillä, mikäli yhtiö ei onnistuisi löytämään tietä mobiilimarkkinoille, mutta suuri arvonnousu potentiaali keskipitkällä aikavälillä sekä lyhyellä aikavälillä hyvä osinkotuotto.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti