perjantai 30. elokuuta 2013

Osakesijoituksia vai bisneksiä?

Sijoituspäiväkirja

Lokakuu 2012

Lokakuussa kasvatin positiotani Vaisalassa, jonka osakekurssi oli jo pitkään madellut pohjamudissa. Yhtiön myynti- ja tuloskehitys oli kuitenkin kehittynyt suotuisasti ja yhtiö oli edelleen laadukas sijoituskohde usealla eri mittarilla.

Elokuussa myymäni Visan osakkeet jatkoivat kivuliaasti nousuaan aina yli 140 dollarin. Jälleen olisi tullut antaa voittojen rullata, vaikka myynnin tavoitteena olikin parantaa amerikkalaisten sijoitusten osinkotuottoa. Vaisalan lisäksi hankin lisää Fortumia, joka oli venäjäriskeineen ja alhaisen sähkönhinnan vuoksi myös historiallisen alhaisella kurssitasolla. Ajatuksissani oli lisätä Cramoa, joka oli laskenut sitten elokuun, ennen osavuosikatsauksen julkistusta, mutta myöhästyin osakkeen ponnahtaessa yli kymmenen prosenttia katsauksen jälkeen.

Olin mielestäni hiljalleen onnistunut tavoitteessani siirtää ajankäyttöä osakkeista yritys- ja asuntosijoitustoiminnan käynnistämiseen. Tätä kirjoittaessani kiistelin kehyskunnassa sijaitsevan yksiön hinnasta suoraan omistajan kanssa, joka myi asuntoa itse. Vain 500 euron ero näkemyksissämme pidättelivät meitä tekemästä kauppoja. Kaupanteko jatkui vielä marraskuussa, mutta tätä kirjoittaessani tulos oli yhä epäselvä*.

Samoin tuskallisen hitaasti etenivät liiketoimintasuunnitelmani. Xxx i ja Yyy bisneksien käynnistäminen vaikuttivat molemmat hypyiltä tuntemattomuuteen. Samoin blogi-idea englanninkielisille markkinoille vaatisi huomattavasti enemmän ajankäyttöä toimiakseen toivotulla tavalla. Totuus oli kuitenkin, etten tulisi yltämään vuoden 2025 tavoitteeseen ilman uusia vaurastumisen vauhtipyöriä.

---
*en koskaan päässyt kauppoihin kyseisen yksityisen myyjän kanssa, vaan tein kaupat viisi kuukautta myöhemmin toisesta asunnosta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti