maanantai 14. marraskuuta 2022

Lokakuussa pelkästään myyntejä

Sijoituspäiväkirja

Lokakuu 2022

Lokakuussa sijoitustoimenpiteet painottuivat lähinnä suunnitelman mukaisiin myynteihin ja muutamaan spontaaniin myyntiin - jotka useimmiten eivät osoittaudu ajoitukseltaan onnistuneiksi, kun sitä tarkastellaan jälkikäteen.

 • Banco Santander: Myin kuun alussa jälleen erän Banco Santanderin osakkeita. Olin ostanut osakkeita muutaman kymmenen senttiä edullisemmin syyskuussa. Olen pyörittänyt positiota ympäri kurssin liikkuessa tiiviissä vaihteluvälissä muutaman kuukauden ajan.
 • ExxonMobil: Odotin öljyyn tilapäistä heikkoutta ja myin erän ExxonMobilin osakkeita satasen hintaan. Vuonna 2018 ostetulle erälle voittoa 54 %. Öljy-yhtiöt jatkoivat kuitenkin pitkään jatkunutta voittokulkuaan.
 • Nordea: Myin kaksi erää Nordeaa, ensimmäisen suunnitelman mukaisesti reiluun 9,2 euroon ja toisen lähes 9,7 euroon. Näin Nordea positioni oli jälleen “neutraalissa” asennossa, kun olin ottanut sen “ylipainoon” 8,8 euron hintaan.
 • Village Super Markets: Myin amerikkalaisen ruokakauppaketjun osakkeista ensimmäisen erän, joka ylsi täpärästi plussalle. Päälle pieni kvartaaliosinko.
 • Konecranes ja Cargotec: Myin erät molempia konepajoja niiden julkistettua odotuksia paremmat kvartaalitulokset. Cargotecia myin 38,6 euron hintaan ja Konecranesia 25,11 euron hintaan. Cargotecia jäi enää myytäväksi yksi erä ja Konecranesia pari takaisinostettua erää.
 • Kemira: Myin viimeisen erän Kemiran osakkeita hieman liian aikaisin alle 14 euron hintaan. Kurssi jaksoi jatkaa vielä hyvin 14 euron yläpuolelle. Tuotto vain reilu prosentti, mutta kohtuullinen osinko päälle. 
Myyntien lisäksi osallistuin Securitaksen osakeantiin merkintäoikeuksiani suuremmalla panoksella. Osakkeita sai merkitä 46 kruunun hintaan. Sain haluamastani 330 osakkeesta 280 kappaletta. Securitas osti amerikkalaiselta Stanleyltä sen turvallisuusliiketoiminnan. Securitas maksoi ostoksesta todennäköisesti liikaa, vaikka sille on mielestäni hyvä strateginen perusta. 

Stanley puolestaan osti yrityskaupasta saamillaan rahoilla takaisin omia osakkeitaan huippukurssiin, minkä jälkeen osake on pudonnut rajusti. Minä puolestani tulen todennäköisesti keventämään suureksi kasvanutta Securitas positiota. Näin saatan luoda yritysjärjestelyn siivellä vähän arvoa - toisin kuin yrityskaupan osapuolet.

***
Hyvät osakkeiden ostopaikat ovat käsillä - valmistaudu ja osta aiempaakin laajempi Vaurastumisen välineet-pakettitarjous!

2 kommenttia:

 1. Anonyymi15.11.22

  Moi, nyt kun olet ryhtynyt päätoimiseksi sijoittajaksi, olisi kiinnostavaa lukea yksi blogipostaus siitä, mistä puroista toimeentulosi tässä uudessa tilanteessa koostuu. Sijoitustoiminnan tuotot toki suuri osa, mutta onko sen lisäksi esim. yhteiskunnan tukea, työttömyysturvaa jne. Uskon tämän aiheen kiinnostavan monia samaa peliliikettä harkitsevia. Ja ymmärrän, että tuollaisen julkaiseminen voi myös olla sohaisu ampiaispesään...

  VastaaPoista
 2. Moi! Kiitos kommentista ja kysymyksestä.

  Tällainen kirjoitus on ollut mielessäni pidempään. En ole kuitenkaan pitänyt täysin selkeää kirjanpitoa ja omat käytäntöni hakevat vielä muotoaan. Tällä hetkellä kulutan kassavaroja, enkä ole ottanut sijoitustuottoja tai -tappioita käyttöön.

  Hauskintahan on se, että sijoittajalla tulot voivat laskentatavasta riippuen olla miinusmerkkisiä, harvalla palkansaajalla näin käy. :)

  VastaaPoista