sunnuntai 27. kesäkuuta 2021

Laitoin Tikkurila-rahat Puuiloon

Sijoituspäiväkirja

Kesäkuu 2021

Kesäkuussa tilittyivät vihdoin Tikkurilaan sitoutuneet rahat. Kun prosessi venyi, olisi osakkeet kannattanut myydä osakesmarkkinoilla. Hyväksyttyäni ostotarjouksen rahat olivat kiinni, kun ne olisivat voineet olla tekemässä työtä muualla. Sijoitukseni Tikkurilaan oli peruja helmikuulta 2018 ja olin lisännyt positioon vielä kolmeen otteeseen 2018, 2019 ja 2020. Osakkeita minulla oli yhteensä 260 kappaletta ja tulokseksi tuli yli 5000 euron myyntivoitto ennen veroja ja 135 prosentin tuotto. 

Laitoin Tikkurilasta irronneet rahat Puuiloon tekemällä reilun 2000 kappaleen merkinnän. Sain listautumisannista osakkeita hieman yli 616 kappaletta ja myin ensimmäisenä kaupankäyntipäivänä 116 kappaletta pyöristääkseni position kivaan 500 kappaleen tasalukuun, kotiuttaakseni pienen voiton ja pienentääkseni positiota hivenen. Puuilossa yhdistyy kasvu ja kannattavuus, mutta en mielelläni ole isolla panoksella mukana sekatavarakaupassa, jossa kilpailu on kireää, verkkokaupan kasvu puristaa ja selkeitä kilpailuetuja on vaikea rakentaa. Puuilolla voi kuitenkin olla paikka salkussa pitkäaikasena omistuksena, joka tuo osinkotuloja vuodesta toiseen.

Hieman ristiriitaisesti ostin lisää Cityconia pienen 100 kappaleen erän ennen kvartaalisoingon irtoamista. Mielestäni Citycon on aliarvostettu, ihmiset palaavat takaisin ostoskeskuksiin ja yhtiön osakekurssi on yhä suuromistajan osakemyynnin jäljiltä alamaissa. Vastapainoksi Cityconille ja Puuilolle ostin 200 kappaletta Verkkokauppa.comin osakkeita. Yhtiö laajenee jatkuvasti uusiin tuoteryhmiin, mikä tuonee kasvua myös tulevaisuudessa. Luulen, että moni kuluttaja mieltää yhtiön yhä kulutuselektroniikan kaupaksi. Minunkin on näemmä ostettava pyöräilytarvikkeet jatkossa Verkkokauppa.comista eikä tilata niitä saksalaisista verkkokaupoista.

Kuun puolivälin seurannassa osakesalkkuni nousi 395 000 euroon ja kokonaisvarallisuus 647 000 euroon, molemmat uusiin ennätyslukemiin. Osakesalkun arvo kasvoi 18 000 euroa edelliseen kuukauteen nähden, josta kaksituhatta euroa oli uutta  pääomaa. Osakesalkun arvo on kasvanut nyt 15 kuukautta perätysten. Taidankin pyrkiä seuraavaksi hillitsemään uusia ostoja ja lisäämään hieman käteisen määrää salkussa mahdollisen korjausliikkeen varalle. 

***
Hanki helppoa mutta hyödyllistä rantalukemista. Osta Vaurastumisen välineet.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti