perjantai 30. marraskuuta 2018

Kumia viinan tilalle


Sijoituspäiväkirja

Marraskuu 2018

Ostin lisää Nokian Renkaiden osakkeita 35 kappaletta. Viimeaikaisen kurssilaskun myötä osake on mielestäni kohtuullisesti arvostettu ja yhtiön liiketoiminnalla pyyhkii hyvin. Kasvunäkymiä on erityisesti Yhdysvaltain markkinoilla, vaikka pidän tehdasinvestointia Amerikan kilpailuille markkinoille melko riskipitoisena. Nokian Renkaat on minulle kuitenkin omistus, jonka näen tuottavan tasaista osinkovirtaa yli suhdanteiden.

Marraskuun puolivälissä myin osakeannista hankkimani Altian osakkeet pienellä voitolla pois. Valitettavasti en tullut myyneeksi toisen tulokkaan, VMP:n, osakkeita ajoissa. Tällä hetkellä kurssi on viidenneksen antihinnan alapuolella. Toivoin pääseväni irti VMP:stä irti ennen kuin pääomistaja Sentica Partnersin este myydä osakkeita poistuu. Altian myynnin jälkeen salkussani on nelisen tonnia käteistä eri valuutoissa.  Joulukuussa voisikin laittaa parisen tonnia työhön, jottei käteisen määrä kasva entisestään.

Kuun lopussa vietin reilun viikon tropiikin lämpimässä lepäämässä. En juuri katsellut pörssikursseja ja päivärytmissä ei ollut mitään työhön viittaavaa. Enpä muista milloin olisin ollut yhtä pitkään paikoillaan. Aamuherätys oli asetettu aivan viime hetkeen, kun vielä ehti hotellin aamiaiselle ja sen jälkeen suuntasin altaalle lukemaan. Luvun alle en ottanut edes sijoituskirjallisuutta! Viikon aikana ehdin kuitenkin vähän hiomaan ajatuksia päivätyön jälkeisestä elämästä.

Kirjoitankin tätä merkintää rantaravintolasta shortseissa ja T-paidassa, joten kuun puolivälin luvut jäävät kirjaamatta ylös tähän kirjoitukseen. Muistiini on kuitenkin jäänyt se seikka, että aiemmilta vuosilta tutuksi tullutta noin 50 000 euron nettovarallisuuden kasvua tuskin tulen tänä vuonna näkemään. Ainoa toivo voi olla pörssin nousuralli joulukuussa. Jälleen kerran muistutan itseäni, että vuodet ovat lähinnä symboliikkaa ja sijoitusten tuottama kassavirta tulee toivottavasti jonain päivänä kustantamaan leppoisamman elämäntyylin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti