tiistai 2. lokakuuta 2018

Lisää kiinteistöjä Technopoliksen tilalle


Sijoituspäiväkirja

Syyskuu 2018

Kun elokuun katsauksessa kirjoitin ostaneeni Baltic Horizon rahastoa Technopoliksen tilalle, kuukausi myöhemmin ostin 1000 kappaletta Cityconia. Vuoden alussa tapahtuneen kurssiniiauksen jälkeen yhtiön arvostus vaikuttaa kohtuulliselta taseperusteisesti. Cityconin osinkotuotto on houkutteleva, yli seitsemän prosenttia. Se on maksanut pääomanpalautusta neljästi vuodessa, seuraava tilitys on joulukuussa. Cityconilla on järkevän kuuloinen strategia keskittää omistuksiaan vetovoimaisiin suuriin kauppakeskuksiin ja samalla luopua pienemmistä keskuksista. 

Cityconin Strategia on sekä uhka että mahdollisuus. Strategian lähtökohtana on selviytyä voittajana kaupan alan murroksesta, mutta kiinteistösijoituksista luopuminen samalla tarkoittaa ylärivin kutistumista, aikaistetusti voisi sanoa, ja mahdollisesti taseperusteisen arvostuksen korjautumista kuranttia kiinteistömassaa kuvaavalle tasolle.

Ostin spekulatiivisessa mielessä Tukholman pörssistä Nordic Waterproofingia (NWG). Yritys valmistaa ja asentaa vedeneristystuotteita. Tunnetuin tuotemerkki lienee Kerabit, mutta se toimii eri maissa useilla eri yhtiöillä ja brändeillä pyrkien olemaan paikallisesti mukautuva. Yhtiön luvut ovat kehittyneet alkuvuodesta kaikilla rintamilla hyvin, liikevaihto, tulos ja kassavirta ovat kasvaneet voimakkaasti. Tosin kasvu on tullut pääosin yritysostoin, jotka ovat merkittävä osa NWG:n strategiaa. Samalla yrityksen arvostus vaikuttaa kohtuulliselta usein eri tunnusluvuin. Osinkosijoittajaa ei kannusta pitkäaikaiseen omistamiseen Tanskan lähdeverotus, jonka piiriin yhtiö kuuluu.

Syyskuussa osinkoja tilittivät useat amerikkalaiset yhtiöt sekä Fiskars ja Uponor. Osinkotuloni kipusi yli viime vuoden 5300 euroon. Osinkosalkun arvo laski 212 000 euron tuntumaan, minkä ympärillä salkun arvo on liikkunut jo viisi kuukautta. Kokonaisvarallisuus peruutti 3000 euroa kaikkien aikojen korkeimmasta lukemastaan 365 000 euroon.

2 kommenttia:

  1. Kivan kokoinen osinkosalkku sinulla!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos kommentista! Hieman rönsyilevä, mutta hartaudella rakennettu. :)

      Poista