sunnuntai 26. elokuuta 2018

Lunastin S-ryhmän jäsenyyksiä

S-ryhmän jäsenyydet ovat toimineet minulla kolmen vuoden ajan hyvänä sijoituksena yhteen suurimmista suomalaisista kartelleista. Tällä viikolla kuitenkin lunastin neljän eri S-ryhmän osuuskaupan jäsenyyden, jotka ovat eivät ole maksaneet osuuspääoman korkoa tai ovat ilmoittaneet maksamisen lopettamisesta. Lunastamani osuudet olivat Varuboden osla, Pirkanmaan osuuskauppa, Kymen seutu ja OK Hämeenmaa.

Tänä vuonna sain osuusmaksun korkoja lähes 90 euroa, kun aiempina vuosina tuotto on yltänyt noin 120 euroon. Minulle jäi vielä kymmenen eri osuuskauppojen jäsenyyttä. Yksi niistä HOK Elannon jäsenyys, josta ei myöskään maksettu tänä vuonna osuusmaksun korkoa. Toivottavasti muut osuuskaupat eivät liity leikkaajien tai lopettajien joukkoon.

Alati kasvanut tietoisuus jäsenyyksistä sijoituskohteena on varmasti saanut osuuskaupat harkitsemaan muita tapoja jakaa voittovaroja osuuskaupan omistajille. Siksi en pyrkinyt lainkaan ostamaan uusia jäsenyyksiä.

Lunastuksesta vapautuneet 400 euroa odottelevat nyt tililläni sopivaa sijoituskohdetta. Todennäköisesti ne päätyvät johonkin toiseen vaihtoehtoiseen sijoitukseen. Rahan manageeraus on jatkuvaa. Samalla minulta puuttuu sijoitusidea elokuulle. En ole tehnyt yhtään osakeostosta kasvattaakseni osinkotulojani.

10 kommenttia:

 1. Minä myös lunastin osuudet, kun tarvitsin likvidiä (ostin pari asuntoa) ja nyt kesän sekä loppu vuoden aikanahan nuo eivät edes tuota mitään (tuotto tulee 31.12 ja noin kesäkuun välillä). Minulle kerrottiin ensin kertaa, että tiedänhän että kaikki osuuskaupat eivät välttämättä ota multiliittyjää enää takaisin osakkaaksi, jos on nostanut välissä osuuspääoman pois.

  VastaaPoista
 2. Sait ilmeisesti rahat tilillesi muutamassa päivässä? Sääntöjen mukaan osuuskaupoilla on todella pitkä aika maksaa osuuspääoman palautukset (tyyliin ensi kesään mennessä), joten kiva jos maksavat nopeasti.

  VastaaPoista
 3. Kiitos kommenteista! En kuullut multiliittyjä "kiellosta", mutta en ole yllättynyt jos sellainen on tullut!

  Rahat tulivat minulle heti S-pankin tilille, josta siirsin ne heti muualle odottamaan seuraavaa sijoitusta.

  VastaaPoista
 4. Anonyymi28.8.18

  itse lunastin kaikki. alle 80e vuotuisen tulon takia en nahnyt osuuksissa mitaan jarkea.
  mulle tungettiin rahat kateisena kouraan. 1300€.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Anonyymi2.9.18

   Mistä muualta saat suurempaa riskitöntä tuottoa?

   Poista
 5. Pirkanmaan osuuskauppa on ainakin tiliotteen perusteella maksanut 8 euroa osuusmaksun korkoa minulle 25.6. Sitä en ihmettele että eivät ole kiinnostuneita ottamaan takaisin jäseniä, jotka liittyvät ja nostavat maksut pois ja sitten liittyvät uudestaan. Se on aivan tarpeetonta paperityön teettämistä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Käsittääkseni ilmoittivat osuusmaksun maksamisen lopettamisesta?

   Poista
 6. Tämähän on ollut ihan ilmainen lounas pitkään.

  VastaaPoista
 7. Anonyymi2.9.18

  > Tällä viikolla kuitenkin lunastin neljän eri S-ryhmän
  > osuuskaupan jäsenyyden, jotka ovat eivät ole maksaneet
  > osuuspääoman korkoa tai ovat ilmoittaneet maksamisen
  > lopettamisesta. Lunastamani osuudet olivat Varuboden osla,
  > Pirkanmaan osuuskauppa, Kymen seutu ja OK Hämeenmaa.

  Mikä näistä on ilmoittanut ettei maksa? Pirkanmaan osuuskauppa maksoi tänä vuonna 8 euroa eli 8%. Tarkoititko OK Maakuntaa Pirkanmaan sijaan? Onko tämän vuoden osuusmaksut suoritettu kaikkien osuuskauppojen osalta?

  VastaaPoista
 8. mä lunastin 400e ja jäi jäljelle 900e

  VastaaPoista