perjantai 5. helmikuuta 2016

Pörsin kylmä tammikuu

Sijoituspäiväkirja

Tammikuu 2016

Lähtö uuteen vuoteen oli kylmäävä. Kiinalaiset osakkeet putosivat vuoden ensimmäisinä kaupankäyntipäivinä rajusti. Laskeva meno jatkui ja kuun puolivälin seurannassa olin menettänyt yli 7000 euroa joulukuuhun verrattuna.

Ostin IBM:n osakkeita lisää myytyäni Baxterin. Näen IBM:n olevan aliarvostettu ja ehkäpä paremmin suojattu voimakkaammalta kurssilaskulta sekä kysynnän rajulta notkahtamiselta. Yhtiöllä itsellään on toki työtä tehtävänä muutosprosessinsa kanssa ja luotava itsensä uudelleen. Valitettavasti yhtiön tulosjulkistus oli pettymys markkinoille ja osakekurssi laski pian ostoni jälkeen.
                                  
Kurssilaskun myötä tarkastelen erityisesti kuluttajavetoisia yhtiöitä, jotka suoriutuvat yleensä paremmin, mikäli matalasuhdanne alkaa. Rapala, Banco Santander ja Diageo olivat erityisesti seurannassani olemassa olevan position koon ja keskiostokurssin vuoksi. Pienen erän voisin mahdollisesti hankkia lisää Metsoa, BASFia/Kemiraa tai Ratosta. Wisdom Treen emerging markets high dividend fund vaikutti myös houkuttelevalta tilaisuudelta, jos kehittyvien markkinoiden tilanne yhtään helpottuu.

Ostinkin sata kappaletta Kemiraa 9,79 eurolla. Uskon, että vahvistuneen dollarin avulla yritys kykenee pitämään yllä hyvän osinkonsa, vaikka öljyn halpa hinta tulee rasittamaan yhtiön liuskeöljyteollisuuteen suunnattua liiketoimintaa. Samalla tein pienen spekulatiivisen sijoituksen ostamalla HKScanin osakkeita takaisin salkkuuni. Yhtiön kurssi oli puolittunut siltä tasolta, jolla myin osakkeet viime vuoden toukokuussa. Ruoan hinnan lasku ei yhtiötä varmasti tule auttamaan. Mikäli yhtiö luopuisi tappiollisesta Tanskan liiketoiminnasta tai saisi viennin Kiinaan käynnistettyä, voisi katalyyttejä kurssin nousulle löytyä.

Tammikuussa hankin myös lisää yrityslainoja Fundun kautta.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti