torstai 18. syyskuuta 2014

Mistä blogini kävijät tulevat?

Sijoituspäiväkirjana alkanut blogini on kulkenut jo pitkän matkan.  Kuten olen aiemmin todennut kirjoittamiseen on oltava useita sisäisiä motiiveja, jotta voi nauttia blogin kehittämisestä ja sisällön tuottamisesta. Yksi osa motivaatiota on toki hyödyn ja huvin tuottaminen muille. Vaikka henkilökohtaiseen talouteen liittyvät asiat voivat olla vakavia, voi niitä yrittää käsitellä viihdyttävästi. Jotta voisin kehittää blogia ja ymmärtää hivenen lukijoiden taustoja, päätin tehdä yhteenvedon mistä blogin kävijät oikeastaan sivustolle tulevat?

Alla olevassa kuviossa näkyy eri sivukatselujen jakauma. Kuvio vastaa kysymykseen: kuinka paljon sivukatseluja tehdään mistäkin liikenteen lähteestä? Puolet sivukatseluista tehdään hakukoneen kautta, käytännössä googlaamalla eri hakusanoja. Suosituimpia hakusanoja ovat sijoitusasunto, fixura tai taloudellinen riippumattomuus. Tilaston perusteella moni kävijä tulee sivustolle kirjoittamalla blogin nimen hakukoneeseen. Muiden blogien kautta sivustolle tulee yli kolmannes sivukatseluista. Kiitos kaikilel blogiini linkanneille! Uskon, että suosittu tapa seurata eri blogeja on siirtyä lukemistosta toiseen niin sanottujen blogroll:ien kautta. Näin toimin itsekin ja sellainen löytyy myös tämän blogin oikeasta laidasta.

13 % sivukatseluista tulee blogilista.fi sivustolta, joka listaa eri blogeja aihepiirien mukaan. Neljä prosenttia kävijävirrasta tuo suora liikenne ja sosiaalinen media, molemmat näytellen kahta prosenttia kokonaisuudesta. Sosiaalisen median merkitys on suuri silloin, kun kirjoitus kolahtaa lukijakuntaan ja kirjoitusta jaetaan sosiaalisessa mediassa. Tällaisia "läpimurtoja" tämän blogin historiaan on sattunut muutama. Noin neljännes kävijöistä käyttää sivuston selaamiseen tietokonetta pienempää laitetta.


Englanninkielistä blogosfääriä seuratessa on merkillepantavaa kommenttien suuri määrä. Vaikka lukijakunta on kieliryhmän takia suurempi, niin on myös blogien määräkin. Suomalaisia blogeja seuratessa on helppo huomata kommenttien vähäisyys. Syyllistyn tähän itse. Harvoin jatkan blogimerkinnässä käsiteltävää aihetta rakentavalla ja täydentävällä kommentilla tai esittämällä aihetta avaavan kysymyksen. Tämä näkyy myös omalla kohdallani työelämässä. Ulkomailla otetaan huomattavasti enemmän osaa keskusteluun ja esitetään omia näkemyksiä. Suomalaiset tyytyvät usein nyökyttelemään ja ynähtämään hyväksyntänsä.

Ottaen huomioon blogin liikenteen lähteet ja sen, että suuri osa sisällöstä luetaan älypuhelimilla sekä tableteilla, on ehkäpä pääteltävissä, että suuri osa lukijoista (liikenteen lähde: hakukone, blogit) etsii tietoa ja ajatuksia oman sijoitustoimintansa tueksi? Toinen lukijaryhmä etsii ehkäpä enemmän ajanvietettä (liikenteen lähde: blogilista, some)? Tätä päätelmää voisi heikosti tukea se, että some näkyvyttä ovat saaneet erityisesti "viihteelliseen" sävyyn kirjoitetut merkinnät, kun taas hakukoneiden kautta blogiin tullaan sellaisten aihepiirien osalta, joistat kukin kaipaa tietoa. Toiseksi hakukoneiden kautta tulleet lukevat sivuston muita artikkeleita enemmän kuin muiden lähteiden kautta tulleet.

Mistä ja miksi sinä päädyit lukemaan tämän merkinnän?

---
Lue myös aiemmat kirjoitukseni bloggaamisesta:
Bloggaaminen suomeksi
Adsense mainonta tulonlähteenä

3 kommenttia:

  1. Hei!
    Blogisi in ollut jo pitkään listallani ja luen sen uusimman postauksen säännöllisesti. Sijoittajan yksinäisyyttä kai blogeilla yritetään lievittää. Positiivista sijoitusbloggaamisessa on paitsi mahdollisuus peesiin myös kokemusten jakaminen. Henki näillä sivustoilla on hyvä eikä häirikköjä juuri näy,

    VastaaPoista
  2. Hei,

    tulen blogiisi aina blogrollini kautta, ja toivottavasti moni muukin =) Sinulla on jo sen verran omaisuutta, että toimit hyvänä motivoijana varallisuuden keräämisessä.

    VastaaPoista
  3. Moi! Kiitos käynnistä ja kommenteista. Tuo sijoittajan yksinäisyys on oikein osuva ilmaus! Blogit ovat juurikin hyvä tapa jakaa kokemuksia, jos ystäväpiiriin ei ole osunut säästämisestä ja sijoittamisesta kiinnostuneita tai kukaan ei tohdi ottaa asiaa puheeksi. Mukavaa viikonloppua!

    VastaaPoista